Kirkels Internet Marketing
Image default
Mode en Kleding

Waarom een zwangerschaps bh dragen?

Waarom een zwangerschaps bh dragen?

Wanneer je net te horen hebt gekregen dat je zwanger bent, gaat er een hele andere wereld voor je open. Waar je je voorheen niet druk over hoefde te maken, moet je nu ineens over na gaan denken. Zaken zoals een kinderkamer, kinderwagen en ook opvang zijn ineens dagelijkse kost. Toch zijn er meerdere dingen dan alleen de praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je net zwanger bent, gebeurt er natuurlijk ook het nodige in je lichaam. Je borsten groeien en je volledige hormonale huishouding zal op de kop worden gegooid. De eerste stap die je dient te nemen, is het dragen van een zwangerschaps bh. Waarom, dat vertellen we je hier!

Gevoelige borsten

Wanneer je net zwanger bent, dan zal je merken dat je borsten vooral in de eerste weken flink kunnen beginnen te groeien. Doordat je lichaam zich aan het voorbereiden is op eventueel te geven borstvoeding, zullen je borsten niet alleen een stuk groter worden, maar ook een stuk gevoeliger. Door het dragen van een zwangerschapsbh, zal je doorgaans een stuk minder last hebben. Dit komt, doordat je bh je borsten tegen je lichaam drukt. Dit is te vergelijken met een sportbh alleen dan net een stukje soepeler. Gezien je ook gewoon je dagelijkse ding moet kunnen doen, zal er waar er in een sport bh vaak geen bh beugel aanwezig is, dit in een zwangerschapsbh wel het geval zijn. Deze biedt extra ondersteuning en zal ervoor zorgen dat je borsten minimale bewegingsvrijheid hebben.

Ondersteuning

Tijdens je zwangerschap, is de kans vrij groot dat je normale bh al na enkele weken niet meer fijn zit. Het is dan verstandig, om voordat je een keuze maakt voor de aanschaf van een bepaalde zwangerschapsbh eer je cupmaat op te meten. Je kunt eenvoudig zelf je cupmaat berekenen, maar wanneer je toch voornemens bent een andere bh aan te schaffen, kun je dit ook in de lingeriezaak laten doen. Zo weet je zeker dat het allemaal goed gaat en dat ze je de juiste maat adviseren. Heb je toevallig nog een sport bh in de kast liggen, dan kun je deze ter ondersteuning vast dragen. Een anita sport bh heeft immers hetzelfde effect als een zwangerschaps bh. Deze bh zorgt ervoor dat je borsten tegen je lichaam worden gedrukt, waardoor ze niet te veel vrijheid hebben om te bewegen.