Kirkels Internet Marketing
Image default
Aanbiedingen

Waar u op moet letten bij het kopen van een traphekje

Waar u op moet letten bij het kopen van een traphekje

Is je kleintje veel onderweg? Dan is het tijd om de luiken neer te leggen en te investeren in een traphekje zodat je baby niet te ver kan rondzwerven. Het is een van de spannendste momenten van het ouderschap als je kleintje voor het eerst zelf rondloopt.

Spannend, maar ook een beetje beangstigend! Je wordt flink wakker geschud als je baby, die eerst gewoon bleef liggen waar je hem neerlegde, een volledig beweeglijke kruiper of peuter wordt, die wanhopig de wereld om zich heen wil verkennen. Ik heb het nu drie keer meegemaakt en ik had dit stadium niet kunnen meemaken zonder mijn vertrouwde babydan traphekje.

Wat is een traphekje?

Traphekjes voorkomen dat kinderen op plaatsen komen waar ze niet mogen komen, en zijn een must-have als u een huis met meerdere verdiepingen hebt, of zelfs alleen maar plaatsen waar u uw kind uit de buurt wilt houden. Maar niet alle traphekjes zijn gelijk. Het is belangrijk om te kiezen welk hekje het beste past bij de stijl van uw huis, de grootte van uw trap en de deuropeningen, maar u moet ook rekening houden met het verwijderingsgemak en, natuurlijk, de veiligheid van uw kind. Het kan genoeg zijn om je hoofd te laten tollen. U kunt ook een box kopen die als traphekje kan worden gebruikt. Hier zijn enkele punten waar u op moet letten als het gaat om een traphekje:

Locatie

Waar komt uw baby traphekje te staan? Ga je het bovenaan of onderaan de trap gebruiken? Of misschien allebei? Ga je het ook op andere plaatsen plaatsen, zoals de deuropening van de keuken of de slaapkamer? Voordat u uw traphekje kiest, maak een lijst van de plaatsen waar u er een wilt hebben, omdat elke locatie misschien een andere stijl van hekje nodig heeft.

Grootte  

De grootte van traphekjes verschilt sterk. Zorg ervoor dat u de locatie van uw ruimte nauwkeurig opmeet, zodat u een hekje kunt kiezen dat veilig past zonder kieren of andere problemen. U denkt misschien dat uw trap een “standaard” afmeting heeft, maar u kunt voor verrassingen komen te staan.

Bevestiging

U moet nadenken over de bevestiging van uw hekje. Onder druk gemonteerde hekken zijn het gemakkelijkst te installeren en kunnen naar verschillende locaties worden verplaatst omdat u ze niet aan een muur hoeft te bevestigen. En, bonus, ze zullen uw houtwerk niet beschadigen! Ze zijn er in twee soorten: U-poortjes, die een doorloop hebben, en veiligheidshekjes, die stevig zijn en ontworpen voor occasioneel gebruik. Aan de andere kant van het spectrum staan de hardwarematige poorten, die aan de muur worden bevestigd. Deze worden aanbevolen voor langdurig gebruik en voor de bovenkant van een trap (zie onze veiligheidsinstructies hieronder).

Draagbaarheid

Als u slechts in één traphekje wilt investeren, is draagbaarheid een belangrijke factor. Traphekjes en traphekken kunnen gemakkelijk worden verplaatst, zonder dat u gereedschap of bevestigingsmiddelen nodig hebt.

Huisdieren

Als u uw kleintje veilig wilt houden, maar ook een hond of kat hebt rondlopen, dan moet u nadenken over een traphekje dat uw harige vriend nog steeds zijn vrijheid laat. Als ze te groot zijn om zich door de tralies te wringen, dan kunt u een hekje met een huisdierenluikje overwegen. Laat u niet verleiden om het hekje een paar centimeter hoger aan de muur te bevestigen, zodat uw huisdier eronderdoor kan: dit kan onveilig zijn voor uw kind.

Hoogte

De lengte van uw kind is ook een belangrijke overweging. Misschien kruipen ze nu nog maar net, maar als ze eenmaal staan en een paar maanden ouder zijn, is uw traphekje dan nog wel hoog genoeg voor hen? Er zijn hekjes verkrijgbaar die geschikt zijn voor grotere kinderen.

Esthetiek  

Hoewel u misschien niet denkt dat dit een belangrijke factor is, zal uw traphekje een deel van uw huis worden. Hoe het eruit ziet kan dus een groot verschil maken. Er zijn traphekjes verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, stijlen en materialen. U vindt er dus zeker een die bij uw smaak en uw veiligheidsbehoeften past.

Opening

Er zijn verschillende openingsopties waaruit u kunt kiezen, waaronder hekken die met één hand kunnen worden geopend, hekken die in beide richtingen openzwaaien, openblijvende hekken, hekken die 3 standen opengaan, hekken die automatisch sluiten en hekken die met de hand sluiten.

Draaibaar of oprolbaar

Draaibare poorten zijn compact en werken op dezelfde manier als een rolgordijn. Een oprolbaar traphekje is ideaal voor kleinere ruimten en kan in een deurkozijn worden geïntegreerd wanneer het niet wordt gebruikt. Ze worden met beslag gemonteerd, terwijl draaipoorten met beslag of onder druk kunnen worden gemonteerd.

Gevaar voor struikelen

Sommige poorten, zoals onder druk gemonteerde poorten, hebben een horizontale staaf die langs de onderkant loopt. Deze staaf heeft aan weerszijden drukpunten om het hek veilig te maken. Hierdoor ontstaat echter ook struikelgevaar. Daarom is het niet aan te raden om er een bovenaan de trap te hebben.

Hoe kies je veilig een traphekje

De keuze van het juiste traphekje hangt helemaal af van waar u het wilt plaatsen. Hoewel traphekjes onder druk handig zijn (vooral als u in een huurwoning woont), kunnen ze onveilig zijn als ze niet goed zijn gemonteerd, en zijn ze over het algemeen niet de veiligste keuze als u ze tegen een trapleuning of trappaal monteert, in plaats van tegen een massieve muur. Voor optimale veiligheid moet u kiezen voor een in het beslag bevestigd hekje, vooral als het bovenaan een trap moet komen. Dit betekent dat u in uw muur of paal moet boren, maar zo weet u zeker dat uw kind het hekje niet met geweld naar buiten kan duwen. Let bij het kopen op de veiligheidsnorm BS EN 1930:2011.

 

https://www.eurprivacy.nl/kies-voor-een-traphekje-om-uw-kind-te-beschermen/