Kirkels Internet Marketing
Image default
Aanbiedingen

Nagelverzorging voor mannen: waarom nagels geen gender hebben en hoe je ze goed verzorgt

Gezonde nagels betekent mooie nagels. Dit geldt natuurlijk voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je je nagels goed verzorgt en waarom het zo belangrijk is. Wij willen je graag helpen om een routine voor je nagelverzorging te maken. Iedereen is namelijk anders. In deze blog leer je meer over nagelverzorging en wat jij beter kunt doen om goed voor je nagels te zorgen

 

Weg met de gendernormen

Gendernormen hebben geleid tot de misvatting dat nagelverzorging alleen voor vrouwen is. Dit komt doordat nagelverzorging traditioneel wordt gezien als een vrouwelijke activiteit. Mannen worden vaak ontmoedigd om hun nagels te verzorgen, omdat dit als onmannelijk wordt beschouwd. Mannen kunnen zich minder geneigd voelen om nagelverzorging uit te proberen of zelfs te overwegen.

 

Het hebben van gezonde en goed verzorgde nagels zou voor iedereen belangrijk moeten zijn. Nagelverzorging is onmisbaar voor een goede hygiëne en kan ook bijdragen aan een professionele uitstraling. Het is belangrijk om deze stereotypen te doorbreken en mannen aan te moedigen om net zo goed voor hun nagels te zorgen als vrouwen.

 

Hoe verzorg je je nagels

Niet iedere verzorging is geschikt voor iedereen. We hebben het over de twee meest voorkomende nagel types en hoe je ze het best kan verzorgen. Bij www.topcodecosmetics.nl kun je de juiste nagelverzorging vinden.

 

Handwerkers

Heb je misschien een beroep waarbij je veel met je handen werkt? Bijvoorbeeld als schilder, schoonheidsspecialist, bouwvakker of kapper, of heb je een ander beroep waarbij handvaardigheid belangrijk is? Dan is het belangrijk om vaak je handen te verzorgen. Hieronder vertellen we drie tips:

 

  1. Zorg dat je vaak je handen wast. Niet te vaak uiteraard. Maar het is belangrijk dat je de bacteriën onder je nagels verwijderd. 

  2. Breng voor het slapen gaan een hand en nagel masker aan. Dit helpt je handen en nagels te herstellen. Het is namelijk belangrijk dat je nagels een langere tijd krijgen om te herstellen van werk.

  3. Trim je nagels en nagelriemen met een klein schaartje. Voorkom scheuren, breuken en pijnlijke nagels door je nagels en nagelriemen door je nagels op de juiste lengte af te knippen. 

 

Nagellak fan

Misschien ben je iemand die gebruikelijk nagellak draagt. Het is dan belangrijk om je nagels goed voor te bereiden zodat je langer van je lak kunt genieten. Ook is het dan relevant om je nagels goed te verzorgen wanneer je nagellak verwijderd is. 

 

Wanneer je niet goed je nagels verzorgt, kan dit leiden tot gebroken, dunne en gevoelige nagels. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je gelnagellak minder lang en mooi zit. Producten die belangrijk zijn in deze verzorgingsroutine:

  1. Na het aanbrengen van nagellak en na het verwijderen van nagellak is het belangrijk om nagelriemolie aan te brengen. Dit voedt je nagels en voorkomt uitdroging van je huid en nagels.

  2. Als je wilt dat je nagellak beter blijft zitten is het belangrijk om je nagels op juiste lengte af te knippen. Lange nagels kunnen gevoelig zijn voor breuken en scheurtjes.

 

Met deze tips zorg je ervoor dat je nagelverzorging een stuk beter wordt! 

 

https://www.topcodecosmetics.nl