Kirkels Internet Marketing
Image default
Bedrijven

Welke kaart hoort bij welk apparaat?

 Stel jij gaat naar de winkel om een geheugenkaartje te gaan kopen, wat weet jij dan al? Wist je bijvoorbeeld dat er drie soorten kaartjes zijn? Dit zijn de CF kaart, de SD kaart en de micro SD kaart. Zoals vermeld verschillen al deze kaarten in grootte. In negen van de tien camera’s past alleen een SD kaart camera. Heb je een ander soort camera als bijvoorbeeld een GoPro of een ander soort action camera? Dan heb je gegarandeerd een micro SD kaart nodig. Deze is, zoals je misschien aan de naam al kan zien, kleiner dan een ‘normale’ SD kaart. Tot slot hebben we nog de CF kaart. Deze is eigenlijk een beetje aan de oude kant. Hij werd vroeger veel gebruikt in grotere, professionele camera’s omdat ze steviger gebouwd zijn.

 

Alles wat je moet weten over de opslagcapaciteit van je kaart

 

Wist jij al hoeveel foto’s en filmpjes jij kan opslaan met een kaartje van 1 GB? Nee? Lees dit dan even door. Het is handig om te weten hoeveel je precies kan doen met elke opslagcapaciteit. Er is niets vervelender dan bezig zijn met filmen of fotograferen en plotseling geen ruimte meer hebben om iets op te slaan. Hieronder word aangegeven hoeveel foto’s en filmpjes je ongeveer kunt opslaan per opslagcapaciteit. Let op: dit is een gemiddelde en de uitkomst kan verschillen afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld het aantal megapixels van de camera.

 

1GB = 286 foto’s of 10 minuten aan video 2 GB = 572 foto’s of 20 minuten aan video 4 GB = 1.144 foto’s of 40 minuten video 8 GB = 2.288 foto’s of 80 minuten aan video 16 GB = 4.577 foto’s of 160 minuten aan video 32 GB = 9.155 foto’s of 320 minuten aan video 64 GB = 18.310 foto’s of 640 minuten aan video 128 GB= 36.620 foto’s of 1.280 minuten aan video 256 GB = 73.240 foto’s of 2.560 minuten aan video

 

Leer wat alles betekent

 

Op een geheugenkaart staan behalve het aantal GB’s ook een hele hoop andere afkortingen die vanzelfsprekend niet voor iedereen meteen duidelijk zijn. Wanneer je veel werkt met camera’s of andere apparaten waarbij een geheugenkaart vereist is doe je er niks fout aan om te leren wat deze allemaal betekenen. Kijk voor meer informatie op internet of vraag raad aan iemand die er verstand van heeft.

 

 

https://www.sdkaartshop.nl/