Kirkels Internet Marketing
Image default
Bedrijven

65% van de mensen geeft aan moeite te hebben met slaap

Iedereen slaapt maar niet iedereen staat er bij stil hoe essentieel het wel niet is. Slaap is een van de belangrijkste behoefte van de mens. Op het moment dat je niet voldoende slaap krijgt functioneert jouw lichaam niet zo goed als mogelijk is. Wist je dat ongeveer 65% van de mensen aangeeft niet tevreden zijn over de hoeveelheid slaap die ze krijgen? En ergens is dit wel begrijpelijk. De mens neemt vaak te veel druk op zich. Dit kan te maken met werk, presteren, stress en zo zijn er nog een hoop factoren. Wat dacht je van het betalen van rekeningen en het onderhouden van een gezin? Ondanks dit alles moet je toch realiseren dat slaap essentieel is om je door de dag heen te slepen. Het is belangrijk dat je een goede balans vind tussen het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten en een goede nachtrust.

 

Wist je dat…

 

Het is een feit dat té weinig slaap de kans op de kans vergroot op chronische vermoeidheid, obesitas, diabetes, depressies en zelfs kanker. Ook hebben wetenschappers aangetoond dat slaaptekort gedragsproblemen met zich mee kan brengen. Wil je nu beter slapen?

 

Tips om beter te kunnen slapen

 

  1. De belangrijkste tip is misschien wel het aanleren van een vast slaapritme. Het klinkt misschien kinderachtig maar probeer een bedtijd voor je zelf aan te houden. Achterhaal hoeveel uur slaap jij nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren de volgende dag.

 

 

  1. Probeer te letten op je voeding. Blijf weg van alcohol, cafeïne en houdende dranken in de avond. Dit soort dranken hebben een negatieve invloed op je slaap. Ook wordt het eten van zware maaltijden voor het slapen sterk afgeraden.

 

  1. Zorg ervoor dat je voldoende doet op een dag, zowel mentaal als fysiek. Zolang je dit doet zorg je ervoor dat he lichaam aan het einde van de dag ook daadwerkelijk slaap nodig heeft. Dit helpt jou eenvoudiger in slaap te komen.

 

  1. Maak een geschikte avondroutine voor jezelf. Zorg dat je hoofd wordt leeggemaakt en dat je geest rust heeft voordat je gaat slapen. Doe dit ongeveer een uur voor het slapen.

 

  1. Een van de slechte gewoontes die mensen hebben is het gebruik van telefoon, computer of tablet voordat ze gaan slapen. Dit is een grote fout. De beeldschermen van deze apparatuur verhogen de hersenactiviteit terwijl deze juist zo laag mogelijk moet zijn voor een goede nachtrust.

 

https://www.sensolife.nl/c-5151204/5-gouden-tips-om-beter-te-slapen/