Kirkels Internet Marketing
Image default
Bedrijven

Crypto currency en crypto nieuws

Cryptocurrencies zijn digitale betaalmiddelen en zou je kunnen gebruiken te vervanging van bestaande valuta zoals de euro of de dollar. Door afspraken te maken over het aantal munten dat maximaal binnen een currency mag bestaan kan door schaarste of juist overvloed de waarde hierin sterk fluctueren. De veiligheid van de currencies worden gegarandeerd dankzij het gebruik van cryptografie. Vandaar ook de naam cryptocurrencies.

 

Het ontstaan van Cryptocurrency

Eigenlijk is het allemaal begonnen met de Bitcoin. Deze is destijds ontwikkeld door ene meneer Satoshi Nakamoto en was bedoeld als een geheel nieuwe munt voor een nieuw monetair systeem. Er is niemand die weet wie Satoshi Nakamoto daadwerkelijk is, omdat dit een schuilnaam is.

 

Blockchain technologie

Blockchain technologie heeft de deuren geopend voor cryptocurrency. Om dit even simpel uit te leggen: cryptocurrency werken op Blockchain technologie. Er is wel sprake van een database waarop alle informatie wordt opgeslagen, maar er is geen centrale instantie of persoon die deze aan kan passen. Veranderingen in de database ontstaan door veranderingen in het netwerk. Zo’n netwerk bestaat uit talloze computers. Deze computers verwerken en verifiëren allemaal een stukje van de informatie.

 

 

Inmiddels zijn er meer dan duizend verschillende cryptocurrencies. Deze worden allemaal gedreven door vraag, aanbod en crypto nieuws. Met sommige currencies kan het hard gaan, zowel in positieve als negatieve zin. En om hier zo verantwoord mogelijk op in te springen is het volgen van crypto nieuws onontbeerlijk. Zeker als je zelf in het bezit bent van crypto. Het valt door het grote aanbod alleen niet mee om het kaf van het koren te scheiden.

https://cryptobenelux.com/