Kirkels Internet Marketing
Image default
Auto's en Motoren

Wat zijn de verschillende soorten autotuning-software?

BeschrijvingCar Tuning is de aanpassing van een voertuig om deze te optimaliseren voor een andere reeks beoogde prestatiekenmerken. Over het algemeen wordt de meeste afstemming gedaan om de motorvermogen en / of het afhandelen van functies te verhogen, maar soms kunnen voertuigen worden gewijzigd om een betere brandstofefficiëntie, een soepelere prestaties of zelfs een beter algehele brandstofverbruik te geven. Tuning kan soms ook worden gedaan om de esthetische aantrekkingskracht te verbeteren. Het oorspronkelijke specificatieblad van voertuigen biedt meestal de basisconfiguratie van de auto. Auto-tuning kan daarom op elk voertuig worden gedaan, ongeacht het merk of het model.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van auto tuning? Het afstemmen van een auto verhoogt de functionaliteit ervan en bijgevolg de prestaties ervan. Als de juiste uitvoering op de juiste manier wordt uitgevoerd, kan een voertuig een voertuig zijn maximale snelheid sneller bereiken en met minder brandstofverbruik. Hogere maximumsnelheid betekent lager brandstofverbruik (en dus lagere emissies). Hoger brandstofverbruik betekent ook een grotere winstgevendheid voor een auto-handelaar sinds een auto die een snelle snelheid sneller kan versnellen en efficiënter minder brandstof gebruikt.

 

Hoe stel je je voertuig af? De traditionele manier om een auto af te stemmen is door de olie- en luchtfilters te veranderen. Deze methode heeft verschillende beperkingen, met name met betrekking tot hoge temperatuurveranderingen in de motor die kan leiden tot ernstige schade aan de motor en het lichaam van het voertuig. Een andere beperking van handmatige auto-afstemming is dat u geen significante esthetische veranderingen op het externe orgaan van uw voertuig kunt aanbrengen. Dit is waar voertuig ecu-tuners in het spel komen.

 

ECU-tuners zijn apparaten die geautomatiseerd zijn. Het maakt gebruik van een geautomatiseerd programma om tune-ups of aanpassingen aan uw motor uit te voeren. Er zijn twee soorten ecu-tuners; Elektronische ECU wordt meestal gebruikt in racecondities. Ze vereisen geen mechanische wijzigingen aan het voertuig, maar ze vereisen regelmatig toezicht om ervoor te zorgen dat uw voertuigen bout-on-modificaties de efficiëntie van voertuigen behouden.

Hydraulische ECU wordt gebruikt voor regelmatige voertuigwijzigingen en voor algemene doeleinden.

 

Wat is een pad? Een pad is een low profiel-gaszeef die wordt gebruikt om de motorprestaties te verhogen. Er zijn drie soorten pad: massief oppervlak, half geperforeerd en solide slip-on. Om specifieker te zijn, zijn er auto-tuning-software voor Toad Conversions en er is een specifieke ECU-afstemmingsoftware voor TOAD-conversies.

 

Het afstemmen of wijzigen van de interne verbrandingsmotor van uw voertuig wordt meestal gedaan voor het verbeteren van de aerodynamica en het vergroten van de kracht ervan. Een gemeenschappelijke reden waarom voertuigen zijn afgestemd, is om het voertuig in staat te stellen zijn maximale snelheid te bereiken. Een andere gemeenschappelijke reden is om de brandstofefficiëntie te verbeteren. In beide gevallen leidt het optimaliseren van de interne verbrandingsmotoren van de voertuigen tot brandstofbesparing. Als u een tuner bent, moet u leren hoe u het brandstofsysteem en de motor afstemt om de brandstofefficiëntie en -prestaties te maximaliseren.

Bekijk meer ideeën over auto-tuning, auto’s hier bij Chipperformance