Kirkels Internet Marketing
Image default
Marketing

Wat is online marketing eigenlijk

Wat is online marketing eigenlijk

Online marketing is een breed begrip, in dit blog gaan we ons best doen het zo goed mogelijk aan je uit te leggen.

 

Online marketing

Online marketing is het bereiken van marketing doelen of marketingdoeleinden door middel van het inzetten van internet. Iedere dag worden er nieuwe technieken en theorieën bedacht dit zorgt er voor dat de ontwikkeling van online marketing supersnel gaat. De snelle ontwikkeling van online marketing zorgt er op zijn plaats weer voor dat steeds meer bedrijven er aan gaan mee doen. Grotendeels van alle businesses is Nederland zijn verweven met online platformen, tegenwoordig is het onmogelijk en zeker ondenkbaar dat een bedrijf niks online doet.

 

De grote vraag naar online marketing.

De grote vraag naar online marketing heeft voor veel werkgelegenheid gezorgd. In de afgelopen jaren zijn er in Nederland heel wat online marketing bureau opgericht met een SEO specialist in je bedrijf kan je het ver schoppen in deze business. Een SEO specialist is iemand die gespecialiseerd in search engine optimalisation (SEO). Search engine optimalisation is alles er aan doen om zo hoog mogelijk bij de google zoekopdrachten te komen. Zodat wanneer mensen bepaalde trefwoorden invoeren zoals bijvoorbeeld online marketing bureau jouw bedrijf bovenaan of zo hoog mogelijk komt te staan. Dit alles zodat het je meer klanten op gaat leveren natuurlijk.

 

Soorten online marketing

Er zijn heel veel soorten online marketing, hieronder hebben we de meest bekende soorten voor je genoteerd. 

Social media marketing: Online marketing via sociale media platformen, denk aan een instagram pagina van je bedrijf waar je je producten verkoopt. Advertenties onder bekende instagrammers zodat veel mensen je advertentie kunnen zien. Je kan er ook voor zorgen dat tegen betaling bekende instagram influencers je product gaan aanprijzen. Dit alles door middel van een bericht over of met je product te plaatsen, vervolgens via een linkje of een kortingscode mensen naar je website door wijzen.

Voordelen van online marketing

 

Er zijn veel voordelen aan online marketing, hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

 

De markt online blijft constant groeien, elk jaar weer komen er nieuwe platformen of methodes om je product te promoten. Hierdoor kan je de vlakken van je online marketing business blijven verbreden.

Als je bepaalde doelgroepen hebt is het online heel makkelijk om die te targeten de personalisatie is veel makkelijker dan normale marketing. Steeds meer mensen zijn ook online, en niet alleen maar jongere mensen ook gewoon bejaarden zitten op facebook. Dus ook voor die doelgroep kan je volop adverteren en marketing strategieën op los laten.

 

De resultaten van marketing zijn online ook veel makkelijker te meten, omdat je precies kan zien hoeveel mensen bijvoorbeeld van je instagram pagina op je website komen. Dat is het fijne aan online marketing, alles is heel makkelijk te weergeven dus je kan ook goed zien waar je nog kan verbeteren.

 

En het laatste voordeel maar zeker niet de minst belangrijke, Online marketing is vele malen goedkoper dan normale marketing. Een instagram post kost in verhouding met een billboard natuurlijk helemaal niks.