Kirkels Internet Marketing
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Uw werk uitbesteden aan een Freelance SEO’er

Het uitkiezen van de juiste Freelance SEO’er

Het uitkiezen van een freelance SEO is moeilijker dan veel bedrijven denken. De markt van de zoekmachine optimalisatie is een ondoorgrondelijke markt met veel specialisten die niet zo goed zijn als ze beweren. Dit maakt dat een groot gedeelte van de bedrijven die in zee gaan met een freelance SEO van een koude kermis thuiskomen.

Het uitkiezen van de juiste freelance SEO is hierdoor iets lastiger dan vaak vooraf wordt beoogd door een bedrijf. Het uitkiezen is afhankelijk van een aantal variabelen die constant in beweging zijn. De zoekmachine optimalisatie van ieder bedrijf is weer iets anders dan de andere. Dit maakt dat er veel ieder bedrijf een andere specialist te hulp kan schieten bij het hogerop komen in zoekmachines. Om toch tot de juiste keuze te komen is het van vitaal belang om eerst een goed idee te krijgen van wat er belangrijk is bij SEO en wat er bij het vakgebied precies komt kijken.

Linkbuilding

Een groot gedeelt van SEO is SEO linkbuilding. Iedere freelance SEO moet in staat zijn om het SEO linkbuilding goed uit te voeren en links van kwalitatieve websites naar de website van de klant te krijgen. De links die van de ene website naar de website van de klant wijst moeten aan een aantal vereisten voldoen:

– De links moeten in dezelfde branche aanwezig zijn: Dit is van vitaal belang om aan Google en de andere zoekmachines te tonen dat de websites relevant zijn aan de website waar de link naartoe wijst. Dit laat zien dat er wordt geschreven over de website door andere websites binnen dezelfde branche.

– De links moeten in dezelfde taal zijn geschreven als de website waar de link naar wijst. Dit is ook weer een belangrijke KPI vanuit Google om de mate van relevantie te bepalen.

– De link moet daadwerkelijk relevante traffic opleveren naar de website waar de link naartoe wijst. Dit is belangrijk voor google om erachter te komen of de link organisch is of gemaakt door een Freelance SEO.

– De link moet zelf van een website komen die ook zelf aan SEO doet en hoge posities heeft binnen Google. Dit laat Google zien dat de website betrouwbaar is en zich aan de regels van de zoekmachines houdt. Iedere freelance SEO moet zich aan deze regels houden om succes in de zoekmachines te garanderen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ralf van Veen. Werkzaam voor https://ralfvanveen.com.

https://ralfvanveen.com/