Kirkels Internet Marketing
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Een rieten dak blijft in populariteit stijgen

Het is een fenomeen dat je niet snel tegenkomt in de grote stad: huizen met een rieten dak. In het Noorden en Oosten van Nederland is het echter nog wel een echte hype. Vooral bij boerederijen en grote vrijstaande huizen is het razend populair. De huizen bevinden zich vaak buiten de stad. Door een rieten dak te plaatsen op een huis krijg je een prachtige kruising tussen de moderne en de authentieke eigenschappen van de woning. Veel mensen vinden deze combinatie mooi en interessant. Geen wonder dat er steeds meer voor gekozen wordt. Dit resulteert er in dat de rietdekkers het steeds drukker krijgen.

Bij een rieten dak stellen de mensen de vraag: ‘Is dat niet brand gevaarlijk?’ Dat was het 100 jaar geleden waarschijnlijk wel. Maar de techniek heeft zich enorm verbeterd in de afgelopen jaren en dit is al lang niet meer het geval. Het is mogelijk om uw dag in te smeren met een brandwerende spray. Hiernaast wordt er vaak een onderconstructie onder het riet aangebracht die brand werende eigenschappen heeft. Hierdoor daalt niet alleen het risico op brand, maar ook de premie van uw verzekering zal dalen omdat het risico niet meer zo groot is als voorheen. Mits het goed onderhouden wordt is een rieten dak duurzaam en gaat het minstens dertig jaar mee. Het onderhouden van ieder dak en zo dus ook voor het rieten dak is belangrijk. U dient regelmatig het mos van het dak te halen en kleine schades te repareren. Op deze manier blijft de levensduur van het dak gewaarborgd. Hiernaast behoudt het dak hierdoor ook zijn elegantie en charme. Op het moment dat uw rieten dak helemaal groen en grauw wordt verliest het de authentieke uitstraling waar u het hoogstwaarschijnlijk voor gekocht heeft.

Heeft u in het verleden nou al eens naar een rietdekker gezocht maar heeft u nog niet de goede kunnen vinden? Kijk dan eens op de site rietwerk.nl

http://www.rietwerk.nl/