Kirkels Internet Marketing
Image default
Artikel marketing

SEO backlinks in allerlei soorten

Als je denkt dat je met één variant van SEO backlinks klaar bent, dan heb je het mis. Er zijn namelijk verschillende soorten backlinks die je kan toepassen op jouw website. Als je hier meer over wil weten moet je maar snel verder lezen.

Een homepage backlink

Zoals de naam het al zegt, gaat het om een link die op de ‘homepage’ wordt geplaatst. Dit is de startpagina van jouw website. De backlink komt dan voornamelijk te staan in de sidebar van jouw website of in de footer. Dit gaat overigens wel om een private blog.

Blogroll op een private blog

Een blogroll kan alleen op een private blog geplaatst worden. Het onderscheid met deze backlink en de vorige is dat deze op alle pagina’s van jouw website wordt geplaatst. Wat ook wel sitewide genoemd wordt.

Backlink op een ‘partner’ pagina

Het is ook mogelijk om op een ‘partner’ pagina van een private blog een backlink te plaatsen. Hierbij is het mogelijk om enkele woorden, of een korte omschrijving te plaatsen waarin de backlink wordt gekoppeld.

Backlink in een bedrijvengids

Voor een bedrijvengids backlink wordt er een vermelding gemaakt op een bedrijvengids. Er wordt een korte omschrijving gegeven van het bedrijf of jouw website. Waarbij uiteraard een link gemaakt wordt naar jouw website.

Pakkende advertentie voor producten en diensten

Door gebruik te maken van een Marktplaats backlink, wordt er reclame gemaakt voor je bedrijf en/of product. Hierbij worden afbeeldingen geplaatst en een vermelding van de website. Waardoor mensen vanzelf bij jou uitkomen.