Kirkels Internet Marketing
Image default
Hobby en vrije tijd

Met een abraham pop de 50ste verjaardag vieren

Waarom wordt er een abraham pop voor iemands deur neergezet als hij 50 jaar wordt? Dit heeft te maken met de bijbel en wordt daarom dus gebruikt als uitdrukking. Het is dus ook niet 100% controleerbaar waar het vandaan komt en waarom het precies gebruikt wordt, maar het is wel hartstikke leuk zo een grote pop te hebben als versiering. Als iemand 50 jaar wordt en het is tijd om de verjaardag te vieren, kun je zo een pop dus kopen of huren ter decoratie. Er zijn veel verschillende vormen, de pop heeft niet per se 1 uiterlijk. Zo kun je er dus een kiezen die bij de persoon past.

Waar komt het vandaan?

In de jaren 90 was het super populair om opblaasbare poppen in de tuin neer te zetten tijdens een feestje. Ook toen werd de abraham pop dus steeds vaker neergezet. Sinds 2000 werd het steeds populairder en zag je in vrijwel elke buurt zo een pop voor de deur staan. Voor deze tijden, werden zulke poppen zelfs zelf gemaakt. Dit werd bijvoorbeeld gedaan met panty’s gevuld met allerlei materialen om het tot een pop te vormen. Op deze manier kon je dus ook de pop echt laten lijken op de jarige. Ik kan me best voorstellen dat dit veel werk is. Het is makkelijker en fijner om ze te huren.

Waarom een abraham pop?

Naast het feit dat de abraham poppen de afgelopen 20 jaar razend populair zijn geworden, is het uiteraard ook een gezellige vorm van decoratie. Er zijn veel verschillende soorten en thema’s van de poppen. Op deze manier zul jij altijd wel een pop vinden die passend is. Sommige poppen hebben kenmerken zoals een biertje of een loopstok in de hand, dit kun je dan afstemmen op de jarige zodat het persoonlijker wordt. Verder is het ideaal dat je ze kunt huren, je wordt maar 1 keer 50, dus zul je hem daarna waarschijnlijk niet meer gebruiken.