Kirkels Internet Marketing
Image default
Beauty en verzorging

Is het dragen van make-up slecht voor je huid?

Sommige mensen hebben helemaal niets met make-up en zullen alleen op een feestje een beetje mascara dragen, voor anderen is make-up werkelijk een levensstijl. Ze dragen iedere dag foundation, concealer, poeder, een mooie blush op de wangen, oog- en lipmake-up en passen dat dagelijks aan op hun outfit. Sommige mensen beweren dat het dagelijks dragen van make-up slecht is voor je huid. Klopt die bewering? Het korte antwoord is: nee! In dit artikel vertellen we waarom. Ondervind je toch vervelende huidproblemen? Dan is het slim om een afspraak te maken bij huidtherapie Amersfoort.

De stoffen in make-up

Make up zou bepaalde stoffen kunnen bevatten die slecht zijn voor je huid. Het dagelijks dragen van make-up zou je huid daarom kunnen uitdrogen en volgens sommigen zelfs huidkanker veroorzaken. Dit is niet het geval. Er gelden in de EU erg strenge regels over de stoffen in cosmetica en tenzij je allergisch bent voor een bepaald ingrediënt, bevat make-up niks wat van invloed zou kunnen zijn op je huid. Wel kan het dagelijks dragen van vette lippenstift je lippen uitdrogen, maar dat is na een paar dagen weer hersteld.

Oneffenheden

Er gaan ook verhalen de ronde dat make-up puistjes zou kunnen veroorzaken. Ook dit is niet waar. Hedendaagse make-up is naast een product wat je mooier maakt, ook een product wat je huid verzorgd en beschermt. Als het gaat om oneffenheden op je huid is make-up niet de boosdoener. Wel is het verstandig om bij een ernstig geïrriteerde huid een paar dagen geen make-up te dragen.

De juiste omgang met make-up

Make-up is dus helemaal niet slecht voor je huid, maar je moet wel verstandig met je favoriete producten omgaan. Zo is het wél slecht voor je huid om met make-up op te gaan slapen. Zorg dus dat je dit niet te vaak doet. Om oogontstekingen te voorkomen kun je het best alleen je eigen oogmake-up gebruiken. Kijk ook ontzettend uit met lippenstift van een ander. Je kan hier namelijk koortslippen door oplopen. Smeer de liptesters in de winkel dus ook nooit op je lippen (ook een beetje vies), maar op je handpalm.