Kirkels Internet Marketing
Image default
Mode en Kleding

Hoe maak je je regenjas schoon met een wasmachine?

Hoe maak je je regenjas schoon met een wasmachine?

Je lange regenjas heren zal uiteindelijk vuil worden, vooral als deze het grootste deel van zijn tijd in de regen doorbrengt. Als je merkt dat de regenjas vuil wordt, moet je deze zo snel mogelijk schoonmaken. Kijk op het waslabel bij de kraag van de regenjas om te zien hoe je hem het beste kunt wassen. Dit label bevat onderhoudsinstructies van de fabrikant. Volg na het lezen van het waslabel zorgvuldig de reinigingsinstructies om de beste resultaten te krijgen bij het reinigen van je regenjas. Sommige fabrikanten adviseren of eisen zelfs het wassen van synthetische stofspecifieke materialen met een professionele textielreiniger. Als je er zeker van wilt zijn dat je regenjas deskundig wordt behandeld, kun je hem naar een stomerij brengen. De meeste fabrikanten van regenjassen adviseren een milde machinale reiniging van de regenjas. Als je regenjas met een wasmachine gewassen kan worden, dan moet je dat zeker doen om hem snel schoon te krijgen.

Algemeen overzicht van het gebruik van een wasmachine

Controleer voordat je begint de gebruikershandleiding van je wasmachine.Het reinigen van waterdichte kleding kan de werking van de machine beïnvloeden. De lussen, ritsen en knopen van je regenjas moeten allemaal gesloten zijn, ook die op de zakken. Verwijder de afneembare riem van je regenjas dames getailleerd als deze er een heeft. Doe de regenjas daarna in de wasmachine. Vervolgens moet er een zacht, niet-giftig, biologisch afbreekbaar wasmiddel worden toegevoegd. Als je je regenjas schoonmaakt met standaard wasmiddel, moet je deze twee keer uitspoelen om zeepophoping te verwijderen. Om extra water kwijt te raken, wil je misschien je regenjas meerdere keren zwieren. Draai ten slotte het wasprogramma voor fijne was op de wasmachine of was met de hand terwijl je koud water gebruikt.

Gebruik een reinigingsmiddel voor synthetische stoffen

Er zijn verschillende producten op de markt die specifiek bedoeld zijn om je regenjas en regenbroek heren schoon te maken. Hoewel de precieze gebruiksinstructies verschillen per product, kun je deze alternatieven meestal gebruiken in plaats van standaard wasmiddel. Doe je regenjas en de juiste hoeveelheid wasmiddel in de wasmachine nadat je de juiste hoeveelheid hebt afgemeten. Op internet zijn tal van populaire wasmiddelen te vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Als je een synthetische stofreiniger gebruikt, moet je de regenjas waarschijnlijk apart van de rest van je kleding wassen. Voordat je een reinigingsmiddel voor synthetische stoffen gebruikt, moet je de aanwijzingen op de verpakking lezen.

Je regenjas drogen

Je jas kan plat in een goed geventileerde ruimte worden gelegd of na het wassen aan een hanger worden gehangen. Je kunt het ook in de droger van de wasmachine doen. Je regenjas moet worden dichtgeritst of dichtgeknoopt voordat je hem in de droger op lage of zelfs middelhoge warmte kunt stoppen. Doe een paar handdoeken in de droger bij je regenjas om extra vocht op te nemen en de impact van de jas op de droger te verminderen. Zorg ervoor dat je droger niet te warm is voor je regenjas. Controleer daarna de kleding op materiaalschilfers of scheuren aan de binnen- of buitenkant. Daarnaast moet je een ​​regenjas nooit strijken omdat de waterafstotende afwerking zal oplossen.