Kirkels Internet Marketing
Image default
Auto's en Motoren

Het kilometerregistratiesysteem voor ZZP’ers

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u een zakelijke auto? Of gebruikt u de eigen privéauto ook voor zakelijke doeleinden? Hoe u de auto ook gebruikt, het bijhouden van een kilometerregistratie is altijd aan te raden. Een reden kan zijn om de bijtelling te ontwijken met de zakelijke auto,  maar het kan ook zijn dat u de zakelijke en privékilometers gescheiden wil houden in verband met een kilometervergoeding.

 

Wat is kilometerregistratie?

Een kilometerregistratie is, zoals het woord al doet vermoeden, de registratie van het aantal gereden kilometers. Rijdt u een zakelijke auto en betaalt u geen bijtelling, dan is het verplicht een kilometerregistratie bij te houden. Met de kilometerregistratie kunt u aantonen dat er op jaarbasis maximaal 500 km privé met de auto is gereden.

 

Kilometerregistratiesysteem

Hoe de kilometerregistratie voor de fiscus wordt bijgehouden maakt niet uit, als de bewijslast maar voldoende is. Een kilometerregistratie kan dus met de hand bijgehouden worden met pen en papier of via Excel, maar eenvoudiger is met behulp van een kilometerregistratiesysteem. Dat is een klein kastje dat in de auto gemonteerd wordt en automatisch alle kilometers bijhoudt. Zakelijke en privé kilometers worden ook gescheiden, zonder dat u iets op het kilometerregistratiesysteem hoeft te doen. De data wordt online verzonden naar een online account (en smartphone app), waar u de rit een zakelijk of privé karakter geeft: voor, tijdens of na de rit.

 

Kilometervergoeding

Voor de zelfstandige ondernemers die met de privéauto ook zakelijke ritten rijden, is het aan te raden een kilometerregistratie bij te houden om in aanmerking te komen voor een kilometervergoeding. Er mag € 0,19 per zakelijke gereden kilometer onbelast gedeclareerd worden. Met een kilometerregistratiesysteem houdt u gemakkelijk bij welke ritten zakelijk of privé waren, zodat u voldoende data heeft voor de kilometervergoeding. De data exporteert u eenvoudig naar Excel of PDF in uw eigen online account.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/