Kirkels Internet Marketing
Image default
Groothandel

Hard water is geen probleem meer met onthardingszout

Hard water is niet fijn, want dit zorgt voor hoge stroomrekeningen, een minder lange levensduur van uw huishoudapparaten, veel overtollige zeep en schoonmaakmiddelen en kan ook nog eens slecht zijn voor uw huid en haar. Door onthardingszout te gebruiken, kunt u deze problemen voorkomen. Waarvoor het precies gebruikt wordt en wat de werking is van dit type zout, zult u in deze blog kunnen vinden.

Waarvoor dient onthardingszout in uw waterontharder?

In ieder huishouden vindt u meerdere apparaten die werken op warm water, zoals wasmachines en vaatwasmachines. Hard water zorgt hierbij voor de afzetting van kalk op de warmte-elementen. Als gevolg hiervan moet een elektrisch apparaat meer energie gebruiken, kunnen leidingen verstopt raken en lossen de gebruikte schoonmaakmiddelen, zoals waspoeder, slecht op. Door zijn unieke werking kan regeneratiezout deze problemen tegengaan.  

Wat wordt verstaan onder hard water?

De hardheid van water wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid calcium en magnesium ionen die zich in het water bevinden. Dit wordt uitgedrukt in Duitse graden en wanneer het water een dH-waarde heeft van boven de 12, dan spreekt men van hard water. Bij waterbedrijven kunt u de lokale hardheid van uw water nakijken.

De werking van onthardingszouten

In het water zitten veelal calcium- en magnesium ionen die de hardheid van het water bepalen. Wanneer ze in aanraking komen met het carbonaat, dan slaan deze ionen neer wat de bekende kalkaanslag veroorzaakt. Onthardingszouten zorgen ervoor dat deze schadelijke ionen uit uw water verwijderd worden, waardoor deze neerslag niet kan plaatsvinden. De ionen uit het water binden zich eerst aan de harstkorrels van uw waterontharder, die vervolgens door pekelwater gereinigd worden.

Regeneratiezout nodig?

Bent u ervan overtuigd dat u onthardingszout nodig heeft? Dan kunt u online of in fysieke doe-het-zelf-zaken of winkels gespecialiseerd in agrarische producten, zoals H. van Namen, uw onthardingszout kopen. 

  

https://www.vannamen.nl/