Kirkels Internet Marketing
Image default
Aanbiedingen

3 fairtrade producten waar ons hart sneller van gaat kloppen

3 fairtrade producten waar ons hart sneller van gaat kloppen

U heeft vast wel eens van fairtrade gehoord. Dit Engelse woord vertaalt zich in het Nederlands naar ‘‘eerlijke handel’. Handel die een duurzame ontwikkeling van ontwikkelingslanden ten goede komt. Fairtrade heeft vooral te maken met de export van ontwikkelingslanden naar landen als Nederland, de VS en andere rijke westerse landen. Fairtrade betekent dat de internationale handel tussen arm en rijk op een eerlijke manier verloopt. Want voor veel producten is dit helaas niet het geval. Producenten in arme landen ontvangen te weinig geld voor hun producten waardoor ze vaak gedwongen worden om gebruik te maken van slavernij of goedkope kinderarbeid. Fairtrade zorgt ervoor dat hier verandering in komt. In deze blog willen we drie fairtrade producten uitlichten waar ons hart sneller van gaat kloppen.

 

Fairtrade chocolade

Fairtrade chocolade is eerlijke chocolade. Niet alleen eerlijk voor de natuur maar ook eerlijk voor de mens. Fairtrade chocolade wordt op zo’n manier gemaakt dat het productieproces ervan onze kostbare natuur niet schaadt. Ook wordt er goed gelet op de omstandigheden waaronder de boeren werken. Er mag bijvoorbeeld geen sprake zijn van kinderarbeid of slavernij op de plantages. Ook moeten de boeren een eerlijke prijs voor hun chocolade ontvangen. Pas dan kan er gesproken worden van fairtrade chocolade en mag een chocoladeproduct het fairtrade logo dragen.

 

Fairtrade bananen

Fairtrade bananen zijn nog zo’n mooi voorbeeld van hoe wij in de westerse wereld het verschil kunnen maken door te kiezen voor een product die op een eerlijke manier is verhandeld. Door fairtrade bananen te kopen, ontvangen werknemers op bananenplantages een zogenaamde fairtrade premie. Dit is extra geld waarvan werknemers helemaal zelf mogen beslissen hoe ze samen gaan besteden.

 

Fairtrade koffie

Wist u dat de macht in de koffieketen vooral ligt bij enkele grote koffiehandelaren die zelf de prijs bepalen zonder dat de koffieboeren hier enige inspraak in hebben? Veel kleine koffieboeren kunnen het hoofd dan ook niet meer boven water houden. Met fairtrade koffie komt daar echter verandering in. Fairtrade koffie is koffie waarbij de boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun bonen. Zo wordt het verbouwen van koffie toch nog winstgevend voor deze koffieboeren. Fairtrade koffiebonen koopt u op dekoffiethuiswinkel.nl.

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/