Kirkels Internet Marketing
Image default
Aanbiedingen

Zo koop je een handdoekradiator

 

Onderdeel CV-installatie of elektrisch

 

Een handdoekradiator kan onderdeel van de CV-installatie zijn. Je kan de radiatorknop altijd open laten staan. De radiator zal dan altijd warm zijn en dus ook de ruimte. Maar een badkamer wordt echter relatief weinig gebruikt. Dat betekent dat er warmte als het ware ongebruikt blijft, waar wel voor wordt betaald. Als je een radiatorkraan dichtdraait, omdat er toch niemand in de badkamer is, dan duurt het enige tijd tot de radiator is afgekoeld. Omgekeerd neemt het tijd tot de radiator weer is opgewarmd. Dit na-ijleffect is onlosmakelijk verbonden aan een CV-installatie. Een elektrische radiator heeft dat veel minder. Die warmt tamelijk snel op en dat geldt ook voor de afkoeling. In elk geval dient de radiator wel altijd voldoende tijd warm te zijn om de handdoeken te drogen. Als onderdeel van de CV-installatie of elektrische is een belangrijk keuze bij het handdoekradiator kopen

 

 

Dual fuel radiator

 

 

Een zogenoemde dual fuel radiator werkt zowel als onderdeel van een CV-installatie en losstaand met een elektrisch verwarmingselement. In de winter ontvangt de radiator het warme water van de CV-installatie en in de zomer wordt het elektrisch verwarmingselement gebruikt. Zo worden de handdoeken het hele jaar door gedroogd.

 

 

Tijdschakeling

 

 

Als je niet meer energie wilt verbruiken dan nodig is, dan zou je aan een tijdschakeling kunnen denken. Dat kan prima werken als de badkamer op vaste tijden wordt gebruikt. Voor een CV-radiator zou dan een intelligente radiatorknop worden gebruikt. Voor een elektrische radiator kan een tijdschakelaar worden geïnstalleerd. Met intelligente radiatorknoppen en tijdschakelaars met afstandsbediening verkrijg je meer flexibiliteit. Die zouden zelfs onderdeel kunnen zijn van een smarthomesysteem.

 

Handdoekradiator, waar aan denken bij aanschaf

 

 

In een badkamer wordt een radiator niet alleen gebruikt voor ruimteverwarming, maar ook om handdoeken droog en warm te hebben. Een handdoekradiator heeft daarom een andere vorm dan andere radiatoren in huis. Hoewel het type radiator ook in andere ruimten zou kunnen worden gebruikt, zoals de keuken voor theedoeken. Je wilt een handdoekradiator kopen? Dan kan dit artikel nuttig voor je zijn.

 

https://www.baderie.nl/producten/verwarming-ventilatie