Kirkels Internet Marketing
Image default
Kinderen

Wat voor kinderopvang in Heerhugowaard kies jij?

Heb je kinderen en moet je gaan nadenken over wat voor kinderopvang in Heerhugowaard jij kiest? Welke vorm van kinderopvang Heerhugowaard je kiest, hangt waarschijnlijk deels af van je wensen, je inkomen en de kosten. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Kosten kinderopvang Heerhugowaard

De kosten van de kinderopvang Heerhugowaard hangen in eerste instantie af van welke oppasvorm je kiest. De crèche is bijvoorbeeld duurder dan een oppas aan huis. Maar bekijk wel het hele financiële plaatje. Bij een kinderdagverblijf krijg je bijvoorbeeld een deel van de kosten terug in de vorm van kinderopvangtoeslag. Hoe minder je verdient, hoe meer je terugkrijgt. Andere factoren die de  prijs bepalen zijn bijvoorbeeld hoeveel aanbod er in je buurt is, of je dagopvang zoekt of opvang voor een halve dag, of je per uur betaalt of per dag(deel) en hoeveel kinderen je hebt. Wil je weten wat het kost dan kun je bij de Belastingdienst alvast bereken wat je terugkrijgt als je kiest voor formele kinderopvang in Heerhugowaard. Zo krijg je een idee van de kosten enerzijds en de toeslagen anderzijds. En kun je beter een keuze maken die het best past bij jouw wensen en inkomen.

Kinderopvang tot 4 jaar: de keuzes

De onderstaande vormen zijn voor kinderen tot 4 jaar de meest gebruikte vormen van kinderopvang in Heerhugowaard. De eerste vorm van kinderopvang in Heerhugowaard is een kinderdagopvang. Op een kinderdagverblijf of crèche zit je kind in een groep met ongeveer 10 andere kinderen. Het is in de meeste gevallen de duurste vorm van opvang, maar je krijgt ook geld terug. Maar je kunt ook kiezen voor opa en oma als oppas. Dit is vaak goedkoop en voelt vertrouwd voor de kinderen. Een andere manier van kinderdagopvang Heerhugowaard is een gastouder zoeken. Een gastouder vangt je kind in een huiselijke sfeer op met maximaal 6 kinderen in totaal. En als laatste optie heb je de keuze om een oppas aan huis te laten komen.