Kirkels Internet Marketing
Image default
Internet

Punten om op te letten voor een goede SEO-tekst

Heden ten dage is SEO (Search Engine Optimisation) een toverwoord geworden. Klaarblijkelijk kun je geen goede website hebben, zonder dat deze SEO-proof is geschreven. Daarnaast zul je je website continue up-to-date moeten houden om te zorgen dat je steeds weer gevonden kan worden door je doelgroep. Wat is SEO-tekst nou precies en hoe creëer je de beste SEO teksten? Zie deze grondige uitleg over een goede SEO-tekst

SEO tekst

SEO-tekst is content dat geschreven is voor online doeleinden. Vaak is dit de tekst die je op een website ziet. De teksten zijn bedoeld om de doelgroep van nuttige informatie te voorzien. Bovendien is deze tekst geoptimaliseerd op basis van zoektermen. Deze zoektermen zijn de woorden die jouw doelgroep in een zoekmachine intypt bij het zoeken naar bepaalde informatie.

SEO vroeger versus nu

Vroeger was het schrijven van SEO-teksten een stuk gemakkelijker dan vandaag de dag. Het simpelweg noemen van verschillende keywords, zo vaak mogelijk, op je website zorgde voor een hogere ranking binnen zoekmachines zoals Google. Tegenwoordig hebben de zoekmachines een veel ingewikkeldere techniek om te bepalen hoe hoog jouw website zal scoren en deze formule veranderd zowat dagelijks.

Blogs

Blogs werken erg goed als SEO-tekst. Je kunt er allerlei informatie in kwijt en de lezer zal het verhaal doorgaans als prettig leesbaar ervaren. Zorg bij het schrijven van blogs ten behoeve van SEO op de volgende zaken:

–          Maak zinnen niet te lang en onbegrijpelijk, het moet een lekker leesbaar verhaal worden

–          Zorg dat je keywords er onopvallend in zet. Wanneer je duidelijk een niet-kloppende zin met een blauw onderstreept woord erin hebt staan, zal je doelgroep afhaken

–          Zorg dat je zoekwoorden uniek zijn. Een lange tekst over een trui is vrij zinloos, bijvoorbeeld.

–          Bedenk altijd dat het doel van je verhaal is om je doelgroep van informatie te voorzien. Overdrijf je teksten dus niet, zorg ervoor dat je doelgroep de tekst zal begrijpen en er een positief gevoel aan zullen overhouden.

Eindresultaat

Wanneer jouw SEO-teksten klaar zijn, is het handig deze nog even te laten checken door een expert. SEO schrijvers die deze teksten maken en nakijken voor hun beroep zullen je ongetwijfeld nog meer kennis kunnen meegeven waarom je teksten nog wat aangepast mag worden. Wanneer alles in orde is, kun je je tekst uploaden naar je website. Houd Google in de gaten en zorg dat je vooral doorgaat met het schrijven van gepaste teksten!

https://www.machielsen.nl/seo-tekst/