Kirkels Internet Marketing
Image default
Onderwijs

Podcasten op school

Podcast op school

Het nieuwe medium waar iedereen inmiddels wel eens van gehoord heeft, de podcast. Tegenwoordig is podcasting de manier om kennis over te brengen, waar vroeger vooral de gedachte heerste dat een langdurig gesprek niemand zou interesseren blijkt nu toch dat hier ontzettend veel vraag naar is. De grote spelers in de Podcastbranche zijn hier inmiddels stinkend rijk van geworden, denk aan de 300 miljoen dollar deal die groot-podcast en comedian Joe Rogan laatst heeft binnengesleept. Podcasting bestaat al een lange tijd, en is ooit voor het eerst zo genoemd door onze eigen Adam Curry. 

Ook de leerlingen op uw middelbare school luisteren weleens naar podcasts, veel van uw leerlingen zullen hun eigen interesses zoeken binnen het medium en belanden vaak bij podcasts als “man man man” of “rookworst”. Deze podcasts zijn vaak humoristisch en educatief. De leerlingen kunnen nog ontzettend veel leren over de podcastwereld, tijdens een workshop Podcast Maken van Kleinkunstig leren de leerlingen hoe het is om dit zelf op te zetten. 

Workshop Podcast Maken

Tijdens de workshop Podcast maken leren de leerlingen de ins en outs van het maken van hun eigen podcast, van de techniek tot het schrijven van een opzet. Tijdens de workshop doorlopen de leerlingen het volledige proces van een podcast, en daarvoor is het ook van belang dat ze hun eigen podcast opnemen. Kleinkunstig heeft deze workshop inmiddels al vaak mogen organiseren, wat blijkt is dat wanneer de leerlingen de kans krijgen om zelf een podcast in te vullen er ontzettend interessant en leuke onderwerpen worden besproken. 

Het is meerdere keren voorgekomen dat leerlingen aangaven echt dichter bij elkaar te zijn ge komen door deze workshop, het maken van een podcast motiveerd de leerlingen toch om meer naar elkaar te luisteren en ook zelf de kans te nemen om iets te vertellen wat de leerlingen wellicht niet wisten. 

 

 

https://kleinkunstig.nl