Kirkels Internet Marketing
Image default
Onderwijs

Het begin van muziek

Muziek is iets wat al jaren maar dan ook echt jaren bestaat. Het is gelinkt aan vroeger en aan bepaalde culture van bepaalde volken. Muziek was iets van vreugde gaf, maar ook wat ervoor zorgde dat mensen bepaalde gebeurtenissen bleven beleven en herinneren. Denk zelf maar is aan je eigen leven, en aan de muziek in je omgeving. Als voorbeeld heb je bijvoorbeeld 4 mei, de dodenherdenking. Wanneer iedereen stil moet zijn hoor je een trompet spelen, en altijd het zelfde deuntje. Dit deuntje ken je al sinds je klein bent en zou je ook nooit vergeten. Ook verbindt je dit met de dodenherdenking en de erge gebeurtenissen die die dag zijn gebeurt. Je zou dus niet zo snel vrolijk worden van dat deuntje, eerder verdrietig of misschien boos op de gebeurtenissen. Dat is wat ze vroeger ook deden met de muziek.

Oude instrumenten

De Djembé is een van de oudste instrumenten die er bestaat, zo werd het gemaakt van dieren huiden en een stuk houd. Door de trillingen die er ontstaan als je erop slaat ontstaat er een klank, uit de holle onderkant die onder de dieren huiden zitten. Een Djembé workshop is hier ideaal voor, zo leer je alles over de Djembé en leer je er zelfs ook op spelen. Dit instrument heeft namelijk veel meer geschiedenis bij zich dan de meeste mensen denken, het is ook veel ouder dan de meeste mensen kunnen bedenken. Zeker dus een interessant onderwerp om meer over te weten te komen.

Muziek in het algemeen

Muziek is iets wat veel mensen dagelijks gebruiken in hun leven, of het nu gaat over de oortjes die veel mensen altijd in hebben. Of gewoon simpel weg de radio die toevallig aan staat in de supermarkt. Muziek is overal. Zo heb je ook veel muziek activiteiten die je kan doen, doordat muziek een breed onderwerp is valt er ook veel over te leren. Of het nu gaat over het bespelen van een instrument of het gebruiken van je eigen stem. Het zijn allemaal manieren om muziek te gebruiken en jezelf ermee te uiten.

https://www.grotebroer.nl