Kirkels Internet Marketing
Image default
Particuliere dienstverlening

Online scheiden en kinderen? Lees hier hoe het werkt

U en uw partner hebben samen kinderen en u wilt gaan scheiden? Het zorgen voor de kinderen en tegelijkertijd uw scheiding regelen kan veel tijd en energie kosten. Ook online scheiden is mogelijk wanneer u kinderen heeft. De Echtscheidingswinkel helpt u met het opstellen van een ouderschapsplan, een omgangsregeling en het berekenen van de alimentatiekosten. Bespaar uzelf veel tijd en moeite door te kiezen voor een online scheiding bij de Echtscheidingswinkel.

Opstellen van ouderschapsplan

Bij een scheiding is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht om het kind te beschermen. In het ouderschapsplan staat onder andere hoe de zorg voor het kind tussen beide partijen verdeeld wordt, hoe u samen beslissingen neemt over de opvoeding en hoe er bijvoorbeeld omgegaan wordt met andere belangrijke beslissingen in het leven van het kind, zoals schoolkeuzes. Ook moet er in het ouderschapsplan vastgelegd worden hoe de kosten voor het kind onderverdeeld worden (alimentatie).

Kosteloze alimentatie berekening

Een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan is de alimentatie. Wanneer één van de ouders de zorg voor het kind op zich neemt, zal de andere ouder in principe alimentatie moeten betalen. De kostenberekening voor de alimentatie zal automatisch en kosteloos uitgevoerd worden.

Omgangsregeling

Er kan een omgangsregeling opgesteld worden wanneer het kind hoofdzakelijk bij één van de ouders gaat wonen. Het komt vaak voor dat het kind dan één keer per twee weken logeert bij de andere ouder en dat de tijd in de vakanties gelijk verdeeld wordt over beide ouders. Natuurlijk is dit per situatie verschillend.

Co-ouderschap

Wanneer beide ouders niet ver bij elkaar uit de buurt wonen en beide partijen genoeg tijd hebben om de opvoeding van het kind op zich te nemen, dan kan er ook gekozen worden voor co-ouderschap. Het kind zal in dit geval evenveel tijd bij beide ouders doorbrengen.

 

Voor welke optie u ook kiest, de experts van de Echtscheidingswinkel zullen u zo goed als mogelijk begeleiden in het opstellen van het ouderschapsplan, zodat uw kind zo min mogelijk problemen ondervindt van de scheiding.

https://www.echtscheidingswinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

Coaching Deventer: beter in je vel