Kirkels Internet Marketing
Image default
Boeken en Tijdschriften

Kun je als schrijver geld verdienen per verkocht boek?

Schrijvers die bij een uitgeverij zitten hebben makkelijk praten. Zij zijn sowieso ervan gegarandeerd dat ze geld krijgen, en een hoop zaken omtrent het uitgeven van een boek worden voor hen geregeld. Voor onafhankelijke schrijvers ligt dit anders. Een boek drukken is voor hen al een taak die zij zelf moeten regelen. Maar dit houdt tevens in dat je meer kunt verdienen aan je eigen boeken. Immers hoef je geen gedeelte van je geld af te staan aan de uitgeverij. Wat zijn precies de voordelen van het onafhankelijke schrijverschap? En is er een goede en betaalbare manier om jouw boeken te drukken? Wij geven je hieronder een aantal tips.

De voordelen van schrijver zijn zonder uitgeverij

Er zijn diverse muzikanten die zonder label hun muziek publiceren. Ook zijn er onafhankelijke filmmakers die zonder grote studio’s hun films aan de man weten te brengen. Waar een wil is, is een weg. Dit geldt ook voor schrijvers die niet in dienst zijn van een uitgeverij. Er zijn genoeg webshops, bijvoorbeeld Bol.com of Amazon, waar zij hun boeken kunnen verkopen. Jij dus ook. De mogelijkheid om zonder uitgeverij boeken te verkopen is er. Maar wat zijn nog meer pluspunten van schrijver zijn zonder uitgeverij. Die zijn er zeker! Ten eerste ben je onafhankelijk. Je hebt geen uitgeverij waaraan je jezelf moet verantwoorden. Niemand behalve jezelf heeft invloed op je boek. Alle keuzes maak je jezelf. Ook als je bijvoorbeeld illustraties wilt, kun je zelf de tekenaar kiezen zonder invloed van buitenaf. Dit houdt tevens in dat alle opbrengsten voor jezelf zijn. Je hoeft niet een flink deel hiervan af te staan aan de uitgeverij. Complete onafhankelijkheid, alle keuzes maak je zelf. Dat is toch de droom van iedere schrijver?

Eenvoudig boek drukken online

Als schrijver moet je een hoop zaken zelf regelen zonder uitgeverij. Dat hoort er nu eenmaal bij. Ook je boeken drukken dien je zelf te regelen. Gelukkig zijn er een hoop online drukkerijen waar je uit kunt kiezen. Eén van de beste online drukkerijen van dit moment is Ezbook. Deze online drukkerij garandeert je de laagste prijs, maar levert desalniettemin gedrukte boeken van een hoge kwaliteit. Voor onafhankelijke schrijvers is een online drukkerij zoals Ezbook echt een uitkomst. Bestellingen worden binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd. In het geval van spoed (bijvoorbeeld een deadline) is het mogelijk om binnen 1 dag je bestelling te leveren. Hiervoor heeft Ezbook een speciale spoedlijn. Wachttijden zijn er niet. Als je ooit hulp ergens mee nodig hebt, staat de klantenservice voor je klaar. Klanten zijn altijd tevreden, 99% raadt Ezbook dan ook aan. Niet voor niets is er geen beter beoordeelde online drukkerij in heel Nederland te vinden. Een gouden tip voor onafhankelijke schrijvers.