Kirkels Internet Marketing
Image default
Marketing

Hoe kun je inkijk in huis voorkomen?

Veel mensen vinden het vervelend als er gemakkelijk bij hen thuis naar binnen gekeken kan worden. Misschien heb je nieuwsgierige buren die altijd bij jou naar binnen kijken of woon je op een plek waar veel voetgangers langskomen en dan gemakkelijk bij jou naar binnen kijken. Jij wilt thuis vast ook graag wat privacy en misschien zoek je daarom naar een manier om de inkijk bij jou binnen wat te beperken. Hieronder vind je verschillende manieren om voor meer privacy in huis te zorgen.

Bloemen, planten en andere decoratie

Vaak heeft het raam aan de voorzijde van een huis een vensterbank. Indien dat het geval is kun je natuurlijk wat leuke woonaccessoires in je vensterbank zetten om zo het zicht naar binnen wat te beperken. Denk aan leuke (grote) planten(bakken), een mooie vaas met bloemen, kandelaars, grote fotolijsten en andere decoratieve items. Om de items heen is er dan nog wel zicht, maar je zult merken dat het al een stuk moeilijker wordt om naar binnen te kijken.

Ook buitenshuis kun je met grote planten de inkijk verminderen. Zet een paar grote planten in je voortuin (als je die hebt) en het verschil is snel te merken!

Raamfolie op je ramen

Raamfolie kun je op vrijwel ieder raam aanbrengen, dus ook de ramen van je woning. Vaak wordt er gekozen voor één strook raamfolie van zo’n 45 cm hoog. De plek waar het raamfolie zit is vrijwel niet doorheen te kijken. Dit is ook afhankelijk van welk raamfolie je gebruikt. Er is heel veel keuze hierin. Het is gemakkelijk aan te brengen en voordelig in aanschaf. Het gebruik van raamfolie is dan ook een zeer populaire manier om voor meer privacy te zorgen. Raamfolie kopen kan in een bouwmarkt of in een online webshop zoals Plakfoliewebshop.nl.

Gordijnen en andere raamdecoratie

Uiteraard kun je ook met gordijnen de inkijk in huis voorkomen. De hele dag je gordijnen gesloten houden is waarschijnlijk niet helemaal wenselijk. Zodra het donker wordt buiten, worden de gordijnen vaak gesloten, maar overdag wil je dat misschien niet. Vitrage kan eventueel een oplossing zijn. Dit zorgt voor een iets minder ‘gesloten’ uitstraling en laat vaak wel daglicht door. Verder kun je natuurlijk ook kiezen voor andere raamdecoratie zoals jaloezieën, plisségordijnen en lamellen. Bekijk de diverse mogelijkheden en kies de raamdecoratie die het best past bij jouw wensen!

Natuurlijk kun je de bovenstaande mogelijkheden ook met elkaar combineren. Raamfolie wordt bijvoorbeeld vaak gecombineerd met gordijnen. Overdag profiteer je van de privacy die het raamfolie biedt en ’s avonds sluit je de gordijnen om voor nog meer privacy te genieten.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/