Kirkels Internet Marketing
Image default
Dienstverlening

Een elektricien lost de problemen met de draden op

Een elektricien is een vakman die gespecialiseerd is in elektrische bedrading van gebouwen en stationaire machines en andere aanverwante apparatuur. Elektriciens kunnen worden ingezet bij de installatie van nieuwe elektrische componenten of bij het onderhoud en de reparatie van bestaande elektrische infrastructuur. Elektriciens kunnen zich ook specialiseren in het bedraden van schepen en vliegtuigen, evenals in andere mobiele platforms zoals data en kabel. De algemene term omvat ook het elektriciteitsdistributie systeem. De commerciële sector voor dit soort werk is vrij groot en vereist veel verschillende subspecialismen, waaronder transmissie technicus en lijnwerker. Er zijn ook stroomlijn wachters en elektrische lijnwachters, evenals een lijnwachter voor nutsvoorzieningen en een telecommunicatietechnicus.

Veel van de nieuwe keukenapparatuur wordt geleverd met een perilex-stekker

Perilex is een type elektrische aansluiting voor de stroomvoorziening in keukens. Het is een populaire manier om uw keukenapparatuur aan te sluiten, vooral die ingebouwde kookplaten en ovens. Een perilex stopcontact is een driefasige aansluiting met een nuldraad. Dit is het type aansluiting dat veel gebruikt wordt voor inbouw kookplaten en ovens maar ook voor andere inbouwapparatuur zoals wasmachines en drogers en ook vaatwassers. Nieuwe keukenapparatuur wordt vaak geleverd met Perilex aansluiting, maar je hebt een adapter nodig als je ze op standaard stopcontacten wilt aansluiten. Veel van de nieuwe keukenapparatuur wordt geleverd met een perilex-stekker. Deze Perilex aansluitstekker heeft twee platte pinnen en een ronde pinnen configuratie die totaal anders is dan een gewoon stopcontact. Je kunt een perilex-stekker niet in een gewoon stopcontact steken! Als u een nieuwe vaatwasser of wasmachine met een perilex stekker heeft besteld, wat gaat u dan doen? U kunt het installatiebedrijf het gewoon voor u laten installeren. Ze zullen ook uw oude reguliere stopcontacten vervangen door de speciale perilex stopcontacten die deze stekkers nodig hebben.

Wat zijn transformatoren precies?

Een step-up transformator verhoogt de spanning van elektrische energie naar een hoger niveau en wordt vaak gebruikt om uw elektriciteitsvoorziening tegen een veel lager tarief te leveren dan het werd opgewekt. Als je een apparaat hebt dat 120 volt nodig heeft, maar alleen toegang heeft tot 440 volt, dan zou je een step-up transformator met een verhouding van 3,67:1 gebruiken om je voeding om te zetten in iets bruikbaars. Onthoud dat het stroomverbruik van een elektronisch apparaat recht evenredig is met het kwadraat van de spanning erover – wat betekent dat als u twee keer zoveel spanning zou gebruiken (880), uw apparaat 4 keer meer vermogen zal ervaren!