Kirkels Internet Marketing
Image default
Toerisme

De beste resorts in Bulgarije voor strandvakanties

goedkope vakantie augustus

Bulgarije is een geweldige plek om te ontspannen aan de Zwarte Zee. De kustlijn in Bulgarije strekt zich uit over meer dan 350 kilometer, en het Balkangebergte verdeelt het in noordelijke en zuidelijke delen. Er is een mild klimaat, schilderachtige landschappen, een ontwikkelde toeristische infrastructuur en een zachte zee.

Jaarlijks kiest een groot aantal toeristen voor een vakantie in de badplaatsen in Bulgarije vanwege de lage prijzen, het hoge serviceniveau en het ontbreken van een taalbarrière. De meest populaire resorts aan de Bulgaarse kust zijn Golden Sands, Albena, Pomorie, Sunny Beach, Saints Constantine en Helena.

Gouden Zanden

De naam van dit een van de meest populaire badplaatsen in Bulgarije past perfect bij deze 4 km lange strook zandstranden. Het grondgebied waarop het resort zich bevindt, wordt beschouwd als een natuurreservaat, omdat hier zeldzame planten en zeldzame diersoorten voorkomen. Het resort ontvangt jaarlijks de prestigieuze Blauwe Vlag-milieuprijs voor zijn goed onderhouden stranden en schone zee.

Naast een heerlijke strandvakantie trekt Golden Sands gasten met thermale bronnen en kuuroorden. De kust van het resort is rijk aan hotels, restaurants, uitgaanscentra en ’s nachts kun je luidruchtige feesten en disco’s bezoeken. Er zijn ook veel historische en culturele bezienswaardigheden in de stad en haar omgeving.

Het Golden Sands resort is perfect voor actieve jongeren. De stranden zijn uitgerust met ligstoelen en parasols, evenals toiletten en douches. Ligbedden en parasols kunnen worden gebruikt tegen een huurprijs van 3 tot 10 leva.

Albena

In het noordelijke deel van de Bulgaarse kust ligt een van de modernste resorts – de stad Albena. Deze plek is perfect voor een actieve vakantie met kinderen in Bulgarije.

Albena heeft veel restaurants, bars, disco’s, gezondheids- en uitgaanscentra. De stranden met een lengte van meer dan 6 kilometer in het resort zijn erg schoon en de zee is warm en ondiep. De lucht in Albena is schoon, want rondom de stad groeien groene bossen. Op de stranden kun je een parasol en een ligstoel huren, wat ongeveer 8-10 leva kost. Sommige hotels bieden hun gasten echter de mogelijkheid om de apparatuur gratis te gebruiken op de aangrenzende stranden.

Pomorie

De stad ligt op een unieke plek – op een smal schiereiland, aan alle kanten omgeven door het water van de Zwarte Zee. Sinds de tijd dat de stad nog een oude Griekse kolonie was en niet Pomorie, maar Anhialo heette, werd het als heilig en genezend beschouwd.

Tegenwoordig is Pomorie een populaire badplaats in Bulgarije en een beroemd balneologisch centrum. De stranden in Pomorie krijgen regelmatig de Blauwe Vlag vanwege hun netheid, de zee is ondiep, de ingang ervan is ondiep. Golfbrekers beschermen zwemmers tegen de golven, en donker, soms zelfs zwart zand wordt als genezend beschouwd. Het huren van een paraplu kost ongeveer 6-8 leva, de kosten van het huren van een ligstoel zijn ongeveer hetzelfde.

Zonnig strand

De meest bekende en populaire badplaats onder alle categorieën toeristen is zonder twijfel Sunny Beach. Sinds de Sovjettijd wordt deze plaats beschouwd als een universeel resort voor een volledige en onvergetelijke vakantie. Hier vind je entertainment voor jongeren in de vorm van luidruchtige disco’s, trendy bars en themafeesten; kinderen zullen genieten van het grote moderne waterpark, het pretpark en de warme heldere zee; liefhebbers van rustige en informatieve rust zullen geïnteresseerd zijn in pittoreske ruïnes, historische en architectonische monumenten, evenals een hoog serviceniveau.

De stranden bieden veel mogelijkheden voor outdoorliefhebbers zoals jetskiën, surfen, parasailen en duiken. De stranden van Sunny Beach strekken zich uit over 8 kilometer, allemaal gemeentelijk. De kosten voor het huren van een ligstoel en parasol bedragen ongeveer 8 tot 10 leva per stuk.

Saints Constantine en Helena

Omringd door cipressen, pijnbomen en platanen, is dit een goedkope en rustige badplaats in Bulgarije, genoemd naar het oude klooster dat hier gevestigd is. Dit is een van de oudste resorts van het land.

De kust van de badplaats Saints Constantine en Helena bestaat uit een reeks kleine baaien, waarvan sommige ideaal zijn voor een afgelegen en rustige vakantie, en andere een verscheidenheid aan luidruchtig amusement bieden. Het resort staat bekend om zijn bronnen met geneeskrachtig mineraalwater sinds de tijd van het Byzantijnse rijk, en tegenwoordig nodigen de baden met mineraalwater toeristen uit voor verbetering van de gezondheid.

Vakanties in Bulgarije zijn perfect voor gezinnen met kinderen, omdat er zandstranden zijn en een zachte toegang tot de zee, maar jongeren zullen zich niet vervelen, er is altijd entertainment naar hun zin.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html