Kirkels Internet Marketing
Image default
Internet marketing

Snoekvissen op vakantie

Met maar 4 graden op het weerbericht, en een lage watertemperatuur van ruim onder de 10 graden, laat ik het karpervissen even voor wat het is. Dan schakel ik over naar het vissen op roofvis en bij voorkeur mooie snoek. Met maar een snoek op de teller van gisteren smaakt het vandaag naar meer. Ondanks een mooie snoek van 90cm, had ik meer verwacht. De weersomstandigheden zijn ideaal. Het is een winterstorm met veel wind en regen. Verder op het vakantiepark is er zelfs een boom omgewaaid. 

De eerste snoek heb ik weten te strikken tijdens het vissen bij de vissteiger aan het vakantiehuisje. Nu zal ik ’s ochtends vroeg opstaan en gaan vissen in het kleine haventje. Hier liggen verschillende steigers en een enkele boot. Dit stuk water heeft in de luwte gelegen tijdens de storm en kan de nodige beschutting bieden voor de aasvis, en daarmee aantrekkend de snoek. Bij het eerste licht loop ik een kleine kilometer naar de stek. Snel wordt de bodemmontage vervangen door een dobbermontage. Uit de viskoffer wordt lood en dobbers gehaald. Voor de onderlijn hoef ik niets te vervangen. Een enkele dregmontage is zowel voor bodemaas als voor onder de dobber mijn voorkeur. Nagenoeg alle snoeken worden netjes gehaakt, zonder een slikker erbij. Met veel vertrouwen worden de steigers afgevist, maar na 4 uur geen stootje te hebben gehad zakt de moed in de schoenen. Dan maar terug naar het huisje. Hier wordt weer een bodemmontage opgetuigd en komt de pieperset weer aan de pas. 

Helaas blijft het de hele dag stil. Pas om 18:30u, ruim in het donker, komt er een enkele piep uit de sounderbox. Toch maar even kijken. De dropdown indicator ligt op de grond, maar er wordt geen lijn gepakt. Ook is er geen echte lijn teruggekomen, omdat de vislijn nog redelijk gespannen is. Toch maar even voelen dan. Er blijkt een behoorlijke weerstand aan de andere kant. Snel aanslaan in de hoop toch iets gestrikt te hebben. Meteen is er een logge weerstand te voelen en het wateroppervlakte knalt uit elkaar. Met net een meter water, is het er niet diep. Met korte snelle halen probeert de snoek te ontkomen, maar de vismolen vangt de klappen goed op. Eerst denk ik toch met een kleine snoek te maken te hebben, door de sporadische spurten. Echter valk voor de kant giert de vismolen het uit. Lange halen worden nu gehaald. Na een paar minuten komt het toch wel grote beest naar de kant en probeer het te scheppen, maar het blijkt te groot om direct in het net te gaan. Dan moet het toch wel een erg mooie snoek zijn. Door het donker is het moeilijk op te maken. Pas als de snoek veilig in het net genomen is, blijkt het een behoorlijk gewicht om op te tillen. Tot mijn schrik gaat het om een hele mooie dame. Het meetlint brengt de bevestiging met 108cm op het lint. Yes! Een nieuw record. Met twee centimeter groter dan alle voorgaande. 

https://www.sportvisgigant.nl/