Kirkels Internet Marketing
Image default
Internet marketing

De voordelen van samenwerken met een SEO specialist

Een SEO specialist helpt bedrijven succes te boeken binnen de ranking van Google. Om hoge (onbetaalde) posities in Google te krijgen, moet een website geoptimaliseerd zijn. Hier komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Om deze reden kiezen bedrijven vaak voor samenwerken met een SEO specialist. Lees hier wat de voordelen hiervan zijn.

 

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist verbetert de online vindbaarheid van een bedrijf. Dit doet een specialist door een website op meerdere aspecten te optimaliseren. Wanneer je als bedrijf hoog in Google staat, genereer je meer relevante bezoekers. 

Een geoptimaliseerde website is door Google gekoppeld aan relevante zoektermen. Dit zorgt ervoor dat je nóg gerichter de doelgroep bereikt. Klanten vinden het bedrijf, in plaats van andersom.

Een SEO specialist verricht optimalisaties op het gebied van content, linkbuilding en techniek.

 

De voordelen van een SEO specialist

Om het maximale uit SEO te halen, is het slim om een expert in te schakelen. Succes behalen in Google is mogelijk, echter moet dit wel op correcte wijze gebeuren. Een kleine fout heeft desastreuze gevolgen voor de positie van een website in Google. Hieronder staan de voordelen van samenwerken met een SEO specialist genoemd.

  • Een SEO specialist heeft jaren ervaring.

  • SEO evolueert iedere dag, een specialist is altijd op de hoogte.

  • SEO specialisten hebben de juiste tools ter beschikking.

  • Leer jouw doelgroep beter kennen.

 

Het doel van een SEO specialist

Het doel van een SEO specialist is om hoog in Google te komen. Hoge posities in Google garanderen meer relevante bezoekers. Relevante bezoekers leiden op hun beurt tot hogere conversies.

Om hoog in Google te komen, optimaliseert een SEO specialist on-page SEO en off-page SEO. Techniek en content vormen on-page SEO. Deze optimalisaties worden op de site zelf uitgevoerd. Off-page SEO draait om linkbuilding. Dit vindt buiten de site om plaats.

On-page SEO zorgt voor de content, veiligheid en snelheid van de website. De content op een website moet van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast moet de content op een website relevant voor de bezoeker zijn. Dit doet een SEO specialist door een uitgebreide zoekwoord-analyse uit te voeren. Hier gaat gedegen onderzoek naar de doelgroep aan vooraf. Door middel van dit onderzoek komt een SEO specialist achter de daadwerkelijke zoekintentie achter een zoekopdracht.

Naast de relevantie en kwaliteit van de content is de veiligheid en snelheid van een website onmisbaar. Deze onderdelen zijn voorwaardelijk. De techniek van een website vormt het fundament. Een SEO specialist zorgt voor schone code. Hiermee wordt de broncode van een website bedoeld. De broncode wordt gevormd door HTML, CSS en JavaScript. De broncode bewerkstelligt de structuur, layout en functionaliteiten van een website. 

Off-page SEO, oftewel linkbuilding, draait om optimalisaties buiten de website om. Backlinks, links die doorverwijzen naar een andere website, geven SEO waarde door. Dit wordt ook wel ‘’linkjuice’’ genoemd. Wanneer een gezaghebbende website naar jou doorverwijst, heeft dit positieve invloed op de SEO van jouw website. Het is de taak van SEO specialisten om de kwaliteit en relevantie van deze backlinks te waarborgen.

 

Wanneer de on-page en off-page SEO geoptimaliseerd is, heeft dat effect op de positie van een website in Google. Het is van belang dat de optimalisaties secuur uitgevoerd worden. Om deze reden is samenwerken met een SEO specialist een goede keuze.

 

https://ralfvanveen.com/