Kirkels Internet Marketing
Image default
Internet marketing

Ook een ondernemer moet rusten

Ondernemen, je bent er maar druk mee. Je gemiddelde werkweek telt misschien wel het dubbele aantal uren als de gemiddelde fulltime baan en echt rust heb je nooit. Het lijkt haast wel alsof een ondernemer geen rust nodig heeft en geen mens is, doordat hij of zij prima lijkt te handelen onder enorme druk, met grote verantwoordelijkheid en met weinig tot geen rust. Maar schijn bedriegt.

Ook een ondernemer met een hart voor de zaak heeft het nodig om af en toe goed uit te rusten. Misschien voelt het niet zo, omdat je helemaal niet het gevoel hebt dat je slaap tekort hebt, maar de kans is groot dat jouw lichaam het anders ervaart. Je zal bovendien niet de eerste zijn die in deze valkuil trapt, want er zijn dagelijks genoeg mensen die oververmoeid of met een burn out op de bank belanden.

Daarnaast is het ook helemaal niet nodig om altijd maar weer bezig te zijn met het bedrijf, want als je het goed aanpakt is er meer dan genoeg ruimte om alles op bepaalde momenten voor een korte periode uit handen te geven. Natuurlijk druist dit in tegen je gevoel, want iets uit handen geven betekent dat je de controle er over kwijt bent. Toch is het een verstandige keuze, want alhoewel je niet meer álle controle hebt, heb je nog wel veel controle.

Denk er bijvoorbeeld over na om je zakelijke telefoontjes uit te besteden aan een inbound callcenter zodat jij deze niet hoeft op te nemen, of maak gebruik van een telefoonservice als je nog verplichtingen en telefonische afspraken hebt. Vraag je trouwste medewerkers of ze op het bedrijf kunnen letten of leg, indien een klein bedrijf en binnen de mogelijkheden, het werk tijdelijk stil. Maar doe jezelf en je gezin een plezier en geniet dit jaar van de zomer.

https://www.bizziphone.com/