Kirkels Internet Marketing
Image default
Woning en Tuin

Groen dak subsidie

Subsidie voor een groen dak

Wilt u een groen dak aanschaffen, maar wilt u eerst meer weten over de mogelijkheden tot subsidie? Dat begrijpen we bij NatureGreen goed! Subsidie voor een groen dak maakt het dak namelijk een stuk voordeliger. Het is dan ook fijn dat semi-overheden deze daken willen stimuleren door er geld voor vrij te maken. Op internet is er veel informatie te vinden, maar dit is niet altijd even overzichtelijk. Op veel websites van gemeenten moet u soms zelfs zo goed naar de juiste informatie zoeken, dat het bijna niet te vinden is! Dat is natuurlijk vervelend wanneer u even snel wilt checken of subsidie voor een groen dak mogelijk is. Bij NatureGreen hebben we daarom een handig overzicht opgesteld, waarin u per gemeente kunt zien of u recht heeft op subsidie en wat de voorwaarden zijn. Dat scheelt u een hoop zoekwerk!

 

Houd rekening met de voorwaarden

Wanneer u aanspraak kunt maken op subsidie voor een groen dak, is het wel belangrijk om van tevoren goed de voorwaarden door te nemen. Soms moet u namelijk aan best een aantal zaken voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een minimale oppervlakte van het dak, een minimale waterbergende capaciteit of een bepaald bouwjaar van het pand. Het is natuurlijk jammer wanneer u moeite doet om de subsidie aan te vragen en vervolgens te horen krijgt dat u er geen recht op heeft. Daarom raden we u aan om altijd eerst goed de voorwaarden door te nemen. Zo voorkomt u teleurstellingen! Vindt u dit lastig? Vraag het dan gerust aan één van de adviseurs van NatureGreen. Zij helpen u namelijk graag!

 

Sedummat

Een type groen dak waar u subsidie voor kunt aanvragen is de sedummat. Een sedummat verschilt van een kant-en-klaar groen dak, omdat de mat bestaat uit verschillende opbouwlagen en op maat kan worden gesneden. De mat is daardoor ideaal voor grotere oppervlakten, of daken met veel obstakels erop, zoals schoorstenen of zonnepanelen. Matten hebben een hogere waterbergende capaciteit dan kant en klaar systemen en zijn daardoor ook een stukje zwaarder. Bij NatureGreen verkopen we twee soorten sedummat: een lichtgewicht en een standaard variant. De lichtgewicht mat heeft een verzadigd gewicht van 60 – 75 kg per vierkante meter, de standaard mat een gewicht van 85 kg per vierkante meter.

 

Andere groendaksystemen

Zoekt u een groen dak voor een kleiner oppervlakte en wilt u er zo min mogelijk werk aan hebben? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klaar systeem. Zo hebben we bij NatureGreen namelijk ook sedumcassettes en sedumtrays. Deze zijn gemakkelijk in elkaar te klikken of schuiven! Wel slaan ze minder water op en is het bij deze varianten niet altijd mogelijk om subsidie te ontvangen. Wilt u dus zeker weten dat u subsidie ontvangt voor uw groen dak, dan is een sedumdak kopen de beste keus. Twijfelt u nog? Neem dan contact op met de klantenservice van NatureGreen. Samen helpen we u het meest geschikte groen dak uit te kiezen. Want wij hebben voor elk saai, grijs dak, een passend groen sedumdak!