Kirkels Internet Marketing
Image default
Sport

Wat is een Frozen Shoulder?

De Frozen Shoulder is een blessure die je kan oplopen tijdens het maken van een verkeerde beweging. Door deze blessure kunnen diverse symptomen ontstaan zoals pijn, stijfheid en ongemakkelijk draaien van je schouder of arm. Soms duurt het wel meerdere maanden voordat de symptomen verminderen én er sprake is van herstel.

wat zijn de symptomen van een Frozen Shoulder?

Ieder persoon is uniek en daarom kunnen klachten ook erg verschillen. De meest voorkomende klachten van een Frozen Shoulder zijn als volgt:

-pijn in de schouder

-stijfheid

-ongemakkelijk draaien van de arm of schouder

-Pijn in de nek of achterhoofd

wat kan je doen als je last hebt van een Frozen Shoulder?

Het is belangrijk om niet meteen maar te gaan googlen wat voor klachten je hebt en te bekijken in hoeverre jouw frozen shoulder vergelijkbaar is met anderen. Je wilt namelijk geen diagnose stellen die er eigenlijk niet zijn. De behandeling van de frozen shoulder verschilt per persoon. Het belangrijkste is dat je een frozen shoulder goed kunt verzorgen met pijnstillers, middel tegen spierverslappers of nekkussens.

Je kan natuurlijk altijd bij een fysiotherapeut langs gaan om tot een juiste behandeling te komen en op die manier sneller van je klachten afkomen.

Is een Frozen Shoulder hetzelfde als een Slijmbeursontsteking?

Nee, frozen shoulder en slijmbeursontsteking zijn twee verschillende aandoeningen. Een frozen shoulder is eigenlijk gewoon verkleving van de schouderpees, terwijl bij een Slijmbeursontsteking het bindweefsel rondom de pees ontstoken is.

Een frozen shoulder kan echter gepaard gaan met pijn in het schouderblad of uitstralende pijn naar beneden richting arm en hand, maar dit zegt niet per se dat je te maken hebt met een frozen shoulder.

Een frozen shoulder is dus wat anders dan de Slijmbeursontsteking, waarbij pijn en stijfheid in de nek meestal voorkomt. Ook spierpijn of lege gevoel in de arm is een teken van frozen shoulder.