Regel het ook goed voor je kinderen als je gaat scheiden

Scheiden heeft altijd een impact op een gezin, zeker voor kinderen. Daarom hebben kinderen een goede begeleiding nodig wanneer je gaat scheiden. Kies daarom voor scheidingsbemiddeling door een specialist met persoonlijke aandacht en uitgebreide vakkennis. Deze zorgt ervoor dat je kinderen op een goede en veilige manier opgroeien, waarbij beide ouders betrokken zijn. Samen met jullie stelt Zorgeloosch Scheiden een ouderschapsplan op waarin precies staat hoe de zorg en opvoeding verdeeld wordt, hoe de kosten worden verdeeld en wat de woonsituatie wordt voor je kind na het scheiden. Zo weet je zeker dat je kinderen zo goed mogelijk door de scheiding komen.

Zorg voor een gezonde financiële situatie na het scheiden

Tijdens het bespreken van de financiën wanneer je gaat scheiden ontstaan er soms flinke discussies. Alle bezittingen en schulden moeten verdeeld worden, waarvoor je soms een stevig gesprek moet voeren. Daar moet uiteraard een oplossing voor geboden worden. Schakel je een meedenkende scheidingsbemiddelaar als Zorgeloosch Scheiden in, dan weet je zeker dat de financiën voor beide partijen op een eerlijke manier worden afgehandeld. Denk hierbij aan het regelen van de hypotheek en bezittingen, maar ook aan advies over je opgebouwde pensioen en eventuele belastingen. Als je deze specialist inschakelt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet in deze emotionele periode. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je vraagt eenvoudig een gratis intakegesprek aan.

Wie krijgt de woning na de scheiding?

Veel stellen die gaan scheiden vragen zich af wat er met hun woning moet gebeuren na de scheiding. Het is immers kostbaar bezit, en je hebt er jarenlang met veel plezier gewoond. Wanneer je gaat scheiden is het daarom belangrijk om dit goed te regelen. Een specialist als Zorgeloosch Scheiden maakt je wegwijs in de mogelijkheden. Blijft een van de twee in de woning wonen? Willen jullie er allebei weg? Of moet het huis verkocht worden, omdat je deze niet in je eentje kunt betalen? Wat de situatie ook is, een specialist als Zorgeloosch Scheiden zorgt ervoor dat dit goed geregeld wordt en dat je je niet laat leiden door emoties.