Kirkels Internet Marketing
Image default
Winkelen

Hoe is het weer in Aalten?

Het weer in de Nederlandse stad Aalten is in veel opzichten representatief voor het weer in Nederland. De wisselvalligheid van het weer in Aalten is kenmerkend voor veel Nederlandse steden. Afhankelijk van het seizoen is het weer in Aalten meestal gematigd met zomers die warm en droog zijn. In de winter is het koud en nat.

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Aalten bedraagt ​​ongeveer 9,3 ° C. In juli is de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 19,2 ° C. De koudste maand is januari, met een gemiddelde temperatuur van 0,6 ° C, wat een gemiddelde jaarlijkse temperaturspanning van ongeveer 18,6 ° C geeft. De luchtvochtigheid in Aalten varieert van ongeveer 79% in augustus tot 65% in januari.

Zon en neerslag

Aalten ervaart een gemiddelde jaarlijkse zonschijn van ongeveer 1500 uur. Dat is ongeveer zeven uur zon per dag. Uitdroging is meestal het grootste probleem voor landbouwgewassen in de omgeving. In de zomermaanden is er meer zon dan in de wintermaanden en minder regen. De regenval varieert van een jaarlijks gemiddelde van ongeveer 700 millimeter in het westen van de stad tot 900 millimeter in het oosten.

Seizoensgebonden weertypen

Het weer in Aalten is zoals in veel Nederlandse steden zeer seizoensgebonden. In de zomer is er meestal een aangenaam, warm weertype. De temperaturen zijn in het algemeen best aangenaam. In de herfst is de kans op neerslag groter. In de winter zal er obor het algemeen meer regen of neerslag vallen, en het weer is vaak bewolkt en koud. In de lente worden de temperaturen warmer, en de neerslag neemt af.

Conclusie

Het weer in Aalten is kenmerkend voor Nederland. Met betrekking tot temperaturen is het meestal aangenaam, met temperaturen die meestal boven de 0 ° C liggen. Er is veel zon gedurende het jaar. De neerslag is meestal met lichte schommelingen verspreid over het hele jaar, met een jaarlijks totaal van 600-900 millimeter. Als je meer wilt weten, ga dan naar weer in Aalten voor meer informatie.

.