Kirkels Internet Marketing
Image default
Winkelen

De zoete smaak van het slowjuicen

Juicen wordt steeds meer populairder. Bij deze toenemende populariteit komt ook de komst van slowjuicers. Maar wat is een slowjuicer precies en waarom zou je er eentje aanschaffen? In dit artikel leggen we uit waarom een slowjuicer handig is en waarom het slowjuicen precies zo gezond is.

Tijd besparen en vers vruchtensap

Een slowjuicer kan je zien als een krachtige, slimmere versie van een sapcentrifuge. Met een slowjuicer krijg je geen extra fruit en groenteschil of andere stukjes bij het sap. Dit komt doordat een slowjuicer het sap koud pers, waardoor het uiteindelijk mooier vers en veel drankbaarder wordt dan het sap van een sapcentrifuge. Daarnaast bespaart een slowjuicer je veel tijd. In plaats van de fruit en groentes te snijden en te schillen, kun je deze direct in de slowjuicer doen. Het enige wat je moet doen, is het fruit en de groenten in stukjes snijden en die in de slowjuicer gooien. Hierdoor ben je veel minder tijd kwijt dan bij het afwassen en schoonmaken van de pers van een sapcentrifuge.

Meer voedingsstoffen en betere smaak

Wat een slowjuicer nog waardevoller maakt, zijn de meer voedingsstoffen die eruit komen. Doordat een slowjuicer het sap koud pers, krijg je meer voedingsstoffen uit de groenten en het fruit. Daarnaast krijg je ook meer smaak uit je ingrediënten. Dit komt doordat een slowjuicer geen warmte en druk op het sap toepast, waardoor de ingrediënten niet verzadigd raken.

Talk en kiemvrij sap

Verder zorgt een slowjuicer ervoor dat alle vitamines en mineralen in het sap blijven. Doordat er geen druk wordt toegepast, blijven ook alle enzymen en essentiële oliën intact. Daarnaast voorkomt een slowjuicer ook dat er veel sapverlies is, omdat het proces erg zuinig is in zijn verbruik. Kortom, met een slowjuicer kun je zuiniger en beter sap persen, waardoor je optimaal kunt profiteren van de voordelen van de ingrediënten in je sap.

Werking slowjuicer

Ten slotte is het belangrijk om te weten hoe een slowjuicer werkt. Een slowjuicer heeft twee schijven die het vruchtensap uit het vruchtvlees persen. Deze twee schijven draaien tegen elkaar aan, waardoor er een zacht kneed-effect ontstaat. Door deze zachte kneed-beweging wordt het vruchtensap tot sap vermalen, waardoor er geen stukjes meer in het sap zitten.

Conclusie

Kortom, een slowjuicer is een veelzijdig en slimmer krachtig apparaat dat ervoor zorgt dat je veel tijd en moeite bespaart. Het slowjuicen levert je sap op met meer voedingsstoffen, minder kiemvrij sap, en een betere smaak. Als je meer informatie wilt over de werking van een slowjuicer, klik dan hier.