Alles over outplacement

Anciënniteit 

De anciënniteit betekenis is de periode dat u aaneengehecht bent aan een onbetwistbare unie. Uw anciënniteit speelt een bepalende rol binnen onder meer het inschatten van uw loon, vakantiedagen, rechten, verplichtingen,… Het komt herhaaldelijk voor dat een hogere anciënniteit (een langere verplichting aan de werkgever) aaneengehecht is aan een hoger loon. Werkgevers belonen werknemers die trouw zijn aan het verbond, de bedrijf, de houding,…

Heeft u onlangs uw ontslagbrief gekregen? Of speelt u met de gedachte om ontslag te nemen onder uw werkgever? Vroeg of laat krijgt ook u dan te maken met het opzeggingstermijn. Daarin spelen een groot paar aspecten een rol, zo daarnaast uw anciënniteit. Wij geven u een helder beeld van uw anciënniteit en wat het exact voor u betekent.

In welke gevallen heb ik rechtsgrond op outplacement?

Om rechtsgrond te hebben op outplacement moet je minstens 45 jaar oud zijn en functioneren in een privé sector op het moment dat je wordt ontslagen. Al heb je de spaarpotje gerechtigde leeftijd bereikt daarna heb je geen ongebogen meer op outplacement.In welke gevallen je gemiddelde wekelijkse arbeidsduur minder hierna de helft bedraagt van een voltijdse medewerker In welke gevallenje na je ontslag wel een heel uitkeringsgerechtigde werkloze zou worden, maar niet te penetreren moet zijn voor de markt.

Waarom outplacement

Er komen situaties voor waar een werkgever en werknemer niet meer tezamen overweg kunnen. Dit kan zijn om de omgangtussende werkgever en personeel niet eersteklas is of indien er geen confidentie meer is. Het kan daarnaast zijn dat het onderneming bankroet gaat en dat de personeel of talrijke weeknemers zonder arbeid komen te zitten. Ook bezuinigingen horen onder dit, daarnaast wel collectief dienstbeëindiging genoemd.

Nieuwe eenheidsstatuut

Het kersverse eenheidsstatuut is een statuut dat is goedgekeurd door de ministerraad. Dit statuut is van kracht sinds 1 januari 2014. Hierin staan de bestaande opzeggingstermijnen en ontslagregels. Dit geldt voor zowel werkenden zodra bedienden. Het verschil tussen beide kanten wordt verkleind. De partijen groeien zo meer wending elkaar toe. Al jarenlang maakt het Belgische arbeidsrecht een flink onderscheidte midden vanarbeiders en bedienden. Deze partijen hadden aparte statuten die verafgelegen geëindigd elkaar lagen en en flinke verschillen hadden. Dit verschil wordt verkleind en soms zelfs weggewerkt door het kersverse eenheidsstatuut dat van kracht is sinds 1 januari 2014. Het eenheidsstatuut is er voor elk Belgische arbeiders en bedienden. Ook is het voor zowel werkgevers zodra personeel zeer handig om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Alle info is te vinden in het eenheidsstatuut.

Het traject

Na het verwerken van het dienstbeëindiging is het van urgentie om verder te gaan en te exploreren wat je behoeftes zijn en wat je zoekt binnen een nieuwe beroep. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat durf ik? Dat zijn de centrale vragen die horen bij individuele groei. Andere hulpmiddelen kunnen alhier daarnaast van uitvoering zijn. Bijvoorbeeld een vorming of cursus die je wilt volgen in het specialisme waar jij werkend wilt zijn betreffende een tijdje.

Ieder willen en behoeftes zijn nu duidelijk, je hebt je perfect georiënteerd op het specialisme waar je werkend wilt zijn. Dit kan een andere vakgebied zijn of nog steeds hetzelfde. Binnen dit deel van het procesverloop staat bijstand honingbij sollicitatie centraal. Je leert om efficiënt te solliciteren want je precies weer wat je competenties zijn, wat je onberispelijk wilt en hoe je wilt doorgroeien. Na de sollicitatie proces en kun je aan de slag honingbij je nieuwe ambt. Samen met jou zorgt outplacement ervoor dat jij weer vief koers je nieuwe taak gaat.

Collectief dienstbeëindiging

10% van de personeel bij een onderneming waar minimaal honderd en maximaal 300 mensen binnen een kalender jaar tewerk zijn gesteld.

Wat is outplacement?

Door middel van outplacement wordt een werknemer valuta een nieuwe arbeid Helpt na dienstbeëindiging. Outplacement werd meer daarna 30 jaar geleden getekend in Amerika En daarop kwam het voltooid gewaaid haalbaarheid Nederland, België en meer en meer Europese landen. Intussen is Outplacement niet meer zoek te denken beëindigd het huidige stelsel. Indien je ontslagen wordt daarna kan je een outplacement procesverloop ingaan en die gaat ten volgt: Verwerk van het dienstbeëindiging, Het verkennen van wensen en competenties en sollicitatie begeleiding.

 

http://www.ucareoutplacement.be/e